Волинські свободівці вшанували козаків, загиблих під Берестечком

Волинські свободівці вшанували козаків, загиблих під Берестечком

24.06.14 10:33 0 1107
22 червня 2014 року волинські свободівці в селі Пляшева на Рівненщині разом із громадою взяли участь у заходах з ушанування пам'яти українських козаків і селян, які загинули 1651 року в битві з поляками під Берестечком. Цього року на місце бою приїхали лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, народний депутат України Анатолій Вітів, голова Рівненської облдержадміністрації свободівець Сергій Рибачок, перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Кудрявцев, депутат обласної ради Микола Давидюк, голова Луцької міської організації ВО "Свобода" Микола Федік, громадські активісти й представники української громади.

Після панахиди на території Свято-Георгіївського чоловічого монастиря у селі Пляшева, яку відправив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, учасники поклали квіти до пам'ятника загиблим козакам.

Виступаючи на мітингу, очільник Волинської "Свободи", народний депутат України Анатолій Вітів заявив: "Це місце є одним з наших символів. На Волині багато місць, де полягли українці в боротьбі за незалежність. Ми вшановуємо козаків – героїв минулого, і героїв сьогодення – Небесну сотню, яка віддала свої життя за незалежність України. Нам би дуже хотілося збільшити можливості музею. Як мінімум, треба було б відремонтувати дорогу, щоби можна було доїхати до цього святого місця. Але зараз головне завдання України – перемогти у війні з Росією. Після перемоги – а я вірю, що ми переможемо – можемо будувати музеї, реставрувати пам'ятники, аби повернути історичну пам'ять народу. Кожен волинський солдат перед тим, як йти до війська, мав би тут складати присягу на вірність Україні, наснажуючись героїзмом козаків, які показали приклад виняткової звитяги".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Портников: Зневага до ...
Наступна новина: У Тернопільському ...

КОМЕНТАРІ