В Закарпатській області вернісаж кращого педагогічного досвіду – 2014

В Закарпатській області вернісаж кращого педагогічного досвіду – 2014

24.06.14 13:00 0 1018
13 червня 2014 року на базі Хустського професійного ліцею та Хустського професійного ліцею сфери послуг відбувся підсумковий методичний захід педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів Закарпаття на тему „Вернісаж кращого педагогічного досвіду – 2014”, на якому присутні демонстрували свої здобутки і досягнення за навчальний рік.

Організатором виступив навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Закарпатській області (далі – НМЦ ПТО) за підтримки департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації. Він проводився з метою розвитку професійної компетентності педагогічних працівників ПТНЗ, поширення кращого педагогічного досвіду, організації роботи щодо підвищення якості освітніх послуг, підняття престижу робітничих професій та створення позитивного іміджу навчальних закладів.

Серед запрошених – заступник директора департаменту – начальник управління вищої, професійно-технічної освіти і науки Тороній В.Е., заступник начальника управління – начальник відділу вищої, професійно-технічної освіти та науки департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Довганич О.С., директори, заступники директорів з навчально-виробничої роботи, методисти, викладачі професійно-теоретичної підготовки та майстри виробничого навчання ПТНЗ.

Із вітальним словом до учасників „Вернісажу кращого педагогічного досвіду – 2014” звернулися заступник директора департаменту – начальник управління вищої, професійно-технічної освіти і науки Тороній В.Е., директор Хустського професійного ліцею Роман І.М.

В.о. директора НМЦ ПТО у Закарпатській області Слюсарєва О. В. розповіла про діяльність методичної служби області у 2013/2014 н.р., її результати та окреслила основні напрямки роботи на наступний навчальний рік.

Про модернізацію змісту та структури професійної освіти, досягнення сучасної якості надання освітніх послуг, підвищення престижу робітничих професій і навчальних закладів говорив у своєму виступі директор Вищого професійного училища № 34 м. Виноградів Гнатківський В.П.

Заступник директора з навчально-виробничої роботи Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування Куштан Г.В. наголосила на важливості запровадження інформаційно-комунікаційних, сучасних виробничих технологій, інноваційних підходів до навчання як складових підвищення якості професійної освіти.

Важливою складовою методичної роботи є удосконалення комплексного навчально-методичного забезпечення предметів, професій та оновлення його 2 сучасними дидактичними засобами навчання. Про цікавий підхід до формування електронної бази комплексно-методичного забезпечення з професій розповіла методист ДНЗ „Мукачівський центр професійно-технічної освіти” Сорока Л.М..

Присутні мали можливість переглянути один із кращих навчальних фільмів майстра виробничого навчання Хустського професійного ліцею Боїшка І.І. „Розбирально-складальні роботи стартера”, що представлятиме область на Всеукраїнському фестивалі „Урок майстра”.

Офіційну частину завершив виступ художньої самодіяльності учнівського колективу Хустського професійного ліцею сфери послуг, який радо вітав гостей.

Учасники заходу мали змогу переглянути виставку методичних напрацювань педагогічних працівників ПТНЗ та НМЦ ПТО „Методичний вернісаж кращого педагогічного досвіду”, де було представлено кращі методичні розробки уроків із використанням новітніх форм і методів навчання, інноваційні проекти, навчальні посібники та навчальні фільми, сценарії масових виховних заходів та матеріали оглядів-конкурсів.

Запрошені в супроводі директорів Хустського професійного ліцею та Хустського професійного ліцею сфери послуг ознайомилися з матеріально-технічною базою навчальних закладів, побували в новостворених навчально-виробничих майстернях, оснащених сучасним обладнанням, інвентарем та устаткуванням, придбаним за рахунок коштів, передбачених регіональною Програмою розвитку професійно-технічної освіти на 2012 – 2016 роки, переглянули експозиції виробів гуртків технічної творчості навчальних закладів, а також побачили майстер-класи, де майстри виробничого навчання хустських ліцеїв демонстрували свою майстерність і професіоналізм.

Учасники заходу продовжили роботу в 3-х секціях.

Директори професійно-технічних навчальних закладів дискутували про роль і відповідальність керівника навчального закладу, стратегію розвитку ПТНЗ в умовах модернізації професійно-технічної освіти, удосконалення кадрового забезпечення професійно-технічних навчальних закладів. Заступник директора департаменту – начальник управління вищої, професійно-технічної освіти і науки Тороній В.Е. у своєму виступі підвів підсумки роботи професійно-технічної освіти області за 2013 – 2014 н.р., озвучив перспективи розвитку та плани на наступний навчальний рік.

Заступники директорів з навчально-виробничої роботи ПТНЗ на засіданні круглого столу „Розвиток професійної компетентності педагогічних працівників як засіб підвищення якості освітніх послуг в умовах інноваційного середовища системи професійно-технічної освіти області” ділилися досвідом із упровадження сучасних освітніх, виробничих та інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виробничий процес, говорили про новий підхід до створення та систематизації методичного забезпечення професій.

У роботі семінару „Організація ефективної методичної роботи – шлях до підвищення якості професійно-технічної освіти” брали участь методисти, голови методичних комісій, викладачі професійно-теоретичної підготовки та 3 майстри виробничого навчання. Присутні основну увагу зосередили на якості проведення педагогічних рад, організації методичної роботи з педагогічними кадрами, а також ділилися досвідом роботи методичних комісій та впровадження сучасних педагогічних та виробничих інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховний процес.

На завершення заходу відбулося нагородження навчальних закладів та кращих працівників ПТНЗ дипломами департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації та подяками навчально-методичного центру професійно-технічної освіти.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відомий татусь не бажає ...
Наступна новина: У Львівській області Олег ...

КОМЕНТАРІ