На Житомирщині прощалися з двома десантниками

На Житомирщині прощалися з двома десантниками

24.06.14 08:10 0 1037
Житомирщина несе великі втрати від дій терористів на Сході країни, адже житомирська 95-та окрема аеромобільна бригада – одна з найбільш боєздатних військових частин у державі. Тому доля наших вояків склалася так, що зі зброєю в руках вони захищають територіальну цілісність та незалежність України.

Багато операцій житомирські десантники провели успішно, але, на жаль, не вдалося зберегти життя усім військовим побратимам. Так, 19 червня в бою під Слов’янськом загинуло ще двоє військовослужбовців 95-ї бригади. Це капітан Олексій Крементар та солдат-контрактник Олексій Шевченко. 23 червня відбулося прощання із десантниками. Капітана Олексія Крементаря поховали на Смолянському військовому кладовищі у Житомирі. Олексій Крементар, 1983 р.н., командував розвідротою 95-ої аеромобільної бригади. Народився у Криму, а проживав разом із дружиною у Житомирі.

Олексія Шевченка 1988 р.н. ховали в рідному селі Левкові у Житомирському районі. У батьків Олексія залишився молодший син Ярослав, котрий також є військовослужбовцем. Брати разом служили у спеціальному підрозділі «Беркут» до тих пір, поки їх не змусили воювати проти свого народу на Майдані. Брати Шевченко відмовилися і вимушені були піти зі служби у підрозділі. Далі Олексій та Ярослав направилися на військову службу за контрактом. Олексій був солдатом 95-ої аеромобільної бригади.

Попрощатися із захисниками України прийшло багато місцевих мешканців. Чимало громадських діячів, активістів, митців, політиків та чиновників, керівництво та особовий склад силових структур області також прийшли віддати останню шану полеглим в бою десантникам.

Українські військовослужбовці демонструють приклади героїзму та самовідданості під час боротьби з бойовиками. Ціною власного життя військовослужбовці Збройних Сил України з Житомирської області рятували своїх бойових побратимів неподалік Слов’янська.

Нагадаємо, що Житомирщина вже втратила шістнадцять військових, які залишаться героями у пам’яті земляків.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Блаженніший Святослав ...

КОМЕНТАРІ