Житомирщина: у пришкільних таборах області відпочили 27072 дитини

Житомирщина: у пришкільних таборах області відпочили 27072 дитини

24.06.14 16:44 0 805
Чергове засідання обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2014 року відбулося 23 червня під головуванням директора департаменту сім’ї, молоді і спорту облдержадміністрації Світлани Гресь.

Про хід оздоровчої кампанії в області присутніх поінформував заступник директора департаменту Олександр Антонюк. За його словами, станом на 23 червня охоплено оздоровленням 2176 дітей області, які відпочивають у 14 оздоровчих закладах. Два такі заклади – табір «Супутник» та «Карітас-Олександрівка» (Новоград-Волинський район) – вже прийняли дітей на другу оздоровчу зміну.

Найбільше дітей відпочиває у таборі «Лісовий берег» (250), «Супутник» (200), «Чайка» (247), у Центрі народної і нетрадиційної медицини (125), у дитячому закладі «Лісова пісня» на базі обласного санаторію радіаційного захисту у с. Кам’яний Брід (137). В останньому оздоровчому закладі серед інших відпочивають 48 дітей військовослужбовців, які задіяні в антитерористичній операції на сході.

За повідомленням Олександра Антонюка, 20 червня розпочав свою роботу новий дитячий заклад санаторного типу «Дзвіночок» (на базі санаторію «Дениші»), де відпочиває 100 дітей. Також нещодавно запрацював табір «Корчагінець» (с. Троща Чуднівського району), який поки що заповнений на 30% своїх потужностей.

У липні планують розпочати свою роботу табори «Орлятко», «Соколятко» Бердичівської районної ради і «Відкрите серце» у с. Озадівка Бердичівського району.

Серед непрацюючих закладів – табір «Барвінок» на базі Коростишівського санаторію, який прийняв на розміщення сім’ї переселенців, і табір «Віра. Надія. Любов» (с. Зарічани), де також проживають переселенці зі сходу України. Непрацюючим залишається табір «Політехнік» (с. Левків), що перебуває на балансі Житомирського державного технологічного університету. Навчальний заклад не має коштів для проведення необхідних підготовчих та ремонтних робіт. Не працює і табір «Дружба» у с. Зарічани, де проводяться реконструкційні роботи.

Завершили свою роботу пришкільні табори області. У 426 закладах відпочили 27072 дитини, що складає 22% учнів. Серед дітей, що відпочили у пришкільних таборах, 900 сиріт та дітей, позбавлених бітьківського піклування, 500 інвалідів, 7 тисяч дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 5 тисяч талановитих та обдарованих дітей. Про це повідомила на засіданні головний спеціаліст управління освіти і науки облдержадміністрації Наталія Шевчук.

8 пришкільних таборів, у яких відпочивали діти, мають профільне спрямування, 5 – літні школи для талановитих і обдарованих дітей. 34 тисячі дітей були охоплені екскурсіями як в межах своїх міст і районів, так і за межами області.

За словами Наталії Шевчук, на функціонування пришкільних таборів області було витрачено 3 млн. 700 тис. грн. Оздоровча мережа у зв’язку з недофінансуванням значно скоротилась – на 83 табори. Не долучились до цієї роботи Бердичівський, Овруцький і Народицький райони.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ