Житомирщина: в облдержадміністрації обговорили питання готовності області до дій в умовах надзвичайних ситуацій

Житомирщина: в облдержадміністрації обговорили питання готовності області до дій в умовах надзвичайних ситуацій

24.06.14 10:03 0 1053
Питання готовності служб цивільного захисту населення до дій в умовах надзвичайних ситуацій та забезпечення пожежної і техногенної безпеки на території області обговорювались під час розширеної апаратної наради із заступниками голови ОДА за участі голови обласної ради, секретаря Житомирської міської ради, керівників структурних підрозділів та керівників окремих відділів апарату облдержадміністрації. Нараду, що відбулася 23 червня, провів перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко.

Ризики надзвичайних ситуацій техногенного і воєнного характеру з огляду на теперішню суспільно-політичну обстановку в країні постійно зростають. Крім того, існує загроза техногенного тероризму, особливо на об’єктах хімічної промисловості. Забезпечення захисту населення і територій є одним із найважливіших завдань діяльності служб цивільного захисту. На цьому наголосив заступник директора департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації Сергій Безносюк. Для цього на території області створено 15 спеціалізованих служб цивільного захисту. Проводяться командно-штабні навчання органів цивільного захисту області, зокрема з питання переведення системи функціонування з мирного часу на особливий період.

Проведено комплекс заходів щодо підтримання готовності до використання за призначенням пунктів управління системи централізованого оповіщення області. Надзвичайно важливим є питання оповіщення населення в разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій. До складу системи оповіщення населення області входить 111 електросирен та 78 сирен автономного включення. В області діє 122 сільських та 23 міських радіотрансляційних вузли, які забезпечують доведення інформації до населення.

Як повідомив Сергій Безносюк, в області зареєстровано 1180 захисних споруд, з них 127 сховищ та 1053 протирадіаційних укриття. До використання за призначенням готові 4% споруд, обмежено готові - 40%, неготові - 56%, або 665 сховищ та укриттів. Головною причиною незадовільного стану об’єктів є їх довгострокова експлуатація. Наявні проблеми й у забезпеченні населення засобами радіаційного захисту. Так, для забезпечення засобами органів дихання необхідно 263 млн. грн., засобами радіаційного і хімічного захисту – 55 млн. грн., однак кошти на ці потреби не виділено.

У поточному році виникло близько 2,5 тис. надзвичайних ситуацій. Для надання допомоги населенню підрозділами обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України здійснено 290 виїздів, врятовано 46 осіб. Про це учасників наради поінформував начальник управління Ігор Нікітчук. Всього з початку року від дій різних небезпечних факторів врятовано життя 91 мешканця області. У цьому році ліквідовано 1 тисячу пожеж, врятовано 53 особи. Управлінням проводиться широкомасштабна роз’яснювальна робота серед населення з основ безпеки життєдіяльності.

За інформацією керівника служби, у готовності до дій за призначенням знаходиться 58 одиниць пожежної і спеціальної техніки та 219 чоловік особового складу. У разі ускладнення оперативної обстановки передбачено резерв – 92 одиниці техніки та 200 чоловік особового складу. Управлінням приведено в готовність пересувний пункт управління та так зване містечко життєзабезпечення, розраховане на перебування 200 чоловік особового складу.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ