Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації свободівець Леонід Бицюра ознайомиться з досвідом ЕС у рамках проєкту "Майстерня европейської політики"

Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації свободівець Леонід Бицюра ознайомиться з досвідом ЕС у рамках проєкту "Майстерня европейської політики"

24.06.14 14:35 0 1055
У рамках проєкту "Майстерня европейської політики" з 22 червня по 1 липня 2014 року заступник голови Тернопільської облдержадміністрації свободівець Леонід Бицюра відвідає з навчальним візитом Угорщину, Словаччину та Польщу.

"Майстерня европейської політики" – це проєкт европейського зразка і европейського спрямування, – зазначив заступник голови облдержадміністрації Леонід Бицюра. – Це нагода ознайомитися з функціонуванням органів місцевого самоврядування у країнах Европейського Союзу, розробкою стратегії міст, територій, системою забезпечення правопорядку, підготовкою інвестиційних проєктів тощо. Також це можливість налагодити контакти з европейськими партнерами для підготовки організації транскордонного співробітництва; ознайомитися з уже реалізованими проєктами, вимогами до їх підготовки, вивчити досвід роботи з фондами, перспективні напрямки роботи, ресурси ЕС, які можна скерувати на розвиток наших територій".

Участь у такому проєкті відкриває багато перспектив, оскільки країни-учасники – Угорщина, Словаччина і Польща – є представниками Вишеградської четвірки і мають успішний досвід вирішення проблем, пов'язаних з евроінтеграційними процесами. Це і відповідність законодавства вимогам ЕС, і підготовка інфраструктури й організації роботи інших галузей. До того ж лідери Вишеградської четвірки супроводжують Україну в усіх спробах укласті Угоду про Асоціацію з Европейським Союзом.

Варто зазначити, Леонід Бацюра вже не вперше бере участь у подібних проєктах. У 2007 році він проходив навчання за україно-бельгійською програмою "Політика та програми сусідства Европейського Союзу" у м. Брюсель; пройшов навчання і сертифікований як тренер Асоціації міст України по напрямку "Регламентація роботи та організація діяльності місцевої ради та її виконавчих органів" (з 2007); пройшов програму підвищення кваліфікації державних службовців I-IV категорії з напрямку "Європейська інтеграція" (2009); програму підвищення кваліфікації "Євроатлантична інтеграція" (2009); програму підвищення кваліфікації "Європейська інтеграція та євроатлантичне співробітництво України" (2012); учасник програми стажування USAID "Відкритий світ" у м. Вашингтон (2013).

Довідка: "Майстерня европейської політики" – це проєкт, започаткований Інститутом Політичної Освіти на початку 2012 року за підтримки низки Фондів та Посольств европейських країн.

Він передбачає освітні, практичні та дискусійні заходи, які покликані сформувати з учасників сучасних европейських політичних лідерів в майбутньому, що володітимуть новітніми демократичними підходами до врядування та ведення політичної діяльності.

Метою проєкту є створення проевропейської мережі з числа нової хвилі перспективних політичних діячів та активістів, яка впливатиме на місцеву, регіональну та державну політику для забезпечення ефективної реалізації курсу на інтеграцію до ЕС.

Заходи, які здійснюються в рамках проєкту, передбачають створення постійно діючої універсальної мережі (платформи) політичних лідерів, активістів та симпатиків европейської інтеграції з числа випускників проєкту і інших осіб, які будуть залучатися до відповідних заходів на місцях; проведення різноманітних публічних заходів на місцях та в регіонах (малі проєкти, семінари, круглі столи, конференції, що пропагуватимуть европейські підходи до вирішення існуючих проблем), включаючи підтримку в їхній організації; зростаючий вплив на державну політику для забезпечення незворотності курсу на інтеграцію до Европейського Союзу.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: голова ...
Наступна новина: Вест Хем має намір ...

КОМЕНТАРІ