У Тернопільському прес-клубі відзвітували про використання коштів Майдану та оголосили про створення обласного штабу національної оборони

У Тернопільському прес-клубі відзвітували про використання коштів Майдану та оголосили про створення обласного штабу національної оборони

24.06.14 10:41 0 1048
20 червня 2014 року на засіданні Тернопільського прес-клубу члени оргкомітету, зокрема керівник Штабу національного спротиву свободівець Володимир Стаюра та керівник молодіжного Евромайдану Любомир Шимків, відзвітували про використання коштів Майдану та заявили про створення обласного штабу національної оборони.

Володимир Стаюра зазначив, що оргкомітет уже неодноразово звітував про використання цих коштів, проте важливо, щоби громадські активісти змусили відзвітувати також місцеву Самооборону, Автомайдан, Правий сектор та інші організації, які також мали власні скриньки для збору коштів.

Любомир Шимків повідомив, що зібрані кошти використовували тільки за призначенням, видавали лише тим особам, які мали на це відповідні документи, аби уникнути різних зловживань та шахрайства. Загалом у період з 01.03.2014 по 22.05.2014 було видано 1 072 477 гривень, з яких надано допомогу 122 особам, які постраждали на київському Майдані.

"Ми подолали режим внутрішньої окупації, але наша країна потерпає від зовнішнього агресора. Тому вже працює офіційно утворений штаб громадської охорони порядку, який очолює голова Тернопільської облдержадміністрації свободівець Олег Сиротюк. Цей штаб організовує допомогу нашим військовим на сході України. Ми розуміємо, що наша Батьківщина – в небезпеці. Якщо ми не забезпечимо наших людей належним захистом, то завтра ворог прийде сюди", – заявив голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

Окрім збору коштів, також збиратимуть речі та продукти, цілодобово працюватимуть дві гарячі телефонні лінії, в обласній раді буде відкрито робочий кабінет, де надаватимуть усю необхідну інформацію, а з 20 червня на місцевому Майдані стоїть намет зі скринькою для збору коштів на потреби військових.

Володимир Стаюра зробив перший благодійний внесок у розмірі 10 тис. грн. для роботи оргкомітету і закликав до активної співпраці усі політичні партії та громадські організації, адже лише спільними зусиллями зможемо захиститися від зовнішнього ворога.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські свободівці ...
Наступна новина: Рівненщина: на Березнівщині ...

КОМЕНТАРІ