На Тернопіллі Олег Сиротюк привітав хор національно-патріотичної пісні "Заграва" з 25-річчям

На Тернопіллі Олег Сиротюк привітав хор національно-патріотичної пісні "Заграва" з 25-річчям

24.06.14 16:32 0 853
18 червня 2014 року в Українському домі "Перемога" відбувся концерт хору національно-патріотичної пісні "Заграва", який у день свого 25-річчя вшанував пам'ять героїв Небесної сотні та усіх загиблих на сході України. На заході був присутній голова Тернопільської облдержадміністрації свободівець Олег Сиротюк, який привітав колектив з ювілеєм.

"Хор національно-патріотичної пісні "Заграва" – колектив, який є однолітком відродження Української держави. Саме цей хор 24 серпня 1991 року виконав український славень під стінами Верховної Ради. А під час референдуму 1991 року, гастролюючи Україною, учасники "Заграви" робили усе для того, щоб українці віддали свої голоси за незалежність", – зауважив свободівець Олег Сиротюк.

Голова ОДА подякував колективу "Заграва" і всім, хто долучився до створення цього хору, за плідну творчу та громадську діяльність і вручив ювілярам грамоти та квіти.

Нагадаємо, що хор "Заграва" виник у 1988 році з ініціативи десятка патріотів, учасників національно-визвольної боротьби 40-х років, колишніх політв'язнів. У травні 1991 року "Заграва" в дні 130-х роковин перепоховання Кобзаря вирушила на Сумщину, аби взяти участь у зустрічі Братства шанувальників Тараса Шевченка, яке йшло з Петербурга до Канева. Тоді Тернопільський пісенний ансамбль під синьо-жовтими прапорами пропагував патріотичні пісні на теренах Східної України.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ