Державтоінспекція Буковини буде жорстко реагувати на вуличні перегони…

Державтоінспекція Буковини буде жорстко реагувати на вуличні перегони…

25.06.14 09:57 0 745
Несанкціоновані змагання представляють велику небезпеку як для учасників перегонів, так і глядачів, які збираються подивитися на дійство. Їх організація у вечірній та нічний час як правило супроводжується порушеннями громадського порядку, безпеки дорожнього руху та спокою громадян. Автоперегони часто призводять до непоправних наслідків.

Державтоінспекція Буковини звертається до всіх учасників дорожнього руху, зважити на те, що вуличні перегони, якщо на їх проведення немає дозволу, являються незаконними. Такі правопорушення, а саме - перешкоджання руху транспортних засобів, відповідно до частини 3 статі 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за рішенням суду караються штрафом в розмірі від 525 до 680 гривень або громадськими роботами на строк від 30 до 40 годин. Якщо ж рух транспортних засобів взагалі буде заблоковано, то тоді в відповідності до статті 279 Кримінального кодексу України «Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства» вже настає кримінальна відповідальність, яка передбачає не лише штрафні санкції, але й обмеження волі на строк до трьох років.

Зважаючи на все вище перераховане, Державтоінспекція застерігає, як організаторів, так і учасників вуличних перегонів відмовитися від таких незаконних дій. Натомість провести це в рамках закону, де всі бажаючі зможуть помірятися силами своїх транспортних засобів. При цьому не створюючи небезпеки для інших учасників дорожнього руху.

Прес-служба УДАІ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: табір ...

КОМЕНТАРІ