Щоби зупинити нетверезого правопорушника, працівники ДАІ Волині застосували табельну вогнепальну зброю

Щоби зупинити нетверезого правопорушника, працівники ДАІ Волині застосували табельну вогнепальну зброю

25.06.14 10:05 0 753
За кермом незареєстрованого транспортного засобу перебував неповнолітній.

22 червня о 03:16 до чергової частини УМВС України у Волинській області з ківерцівського райвідділу міліції надійшло повідомлення чергового лікаря Цуманської районної лікарні про те, що о 02:30 каретою швидкої допомоги із пораненням поперекової ділянки поступив 19-річний місцевий житель. Окрім того, о 6:30 в неврологічне відділення центральної районної лікарні із тілесними ушкодженнями госпіталізований 17-річний житель селища Цумань.

Попередньо встановлено, що близько 01.00 наряд ВДАІ з обслуговування міста Ківерці та району на патрульному автомобілі „Опель Омега”, перебуваючи у форменому одязі з табельною вогнепальної зброєю, виїхали для несення служби щодо нагляду за дорожнім рухом на територію обслуговування. Їхню увагу привернув автомобіль „Опель Вектра”, який рухався по зустрічній смузі із перевищеною швидкістю, без ввімкненого ближнього світла фар.

Увімкнувши проблискові маячки синього та червоного кольорів на патрульному автомобілі та освітлювальні жезли, вказані працівники ДАІ подали водієві сигнал про зупинку. Незважаючи на це, водій транспортного засобу проігнорував законні вимоги працівників Державтоінспекції та продовжив свій рух. Правоохоронці розпочали переслідування правопорушника. Після неодноразових вказівок водієві автомобіля про зупинку, поданих за допомогою гучномовця, та зважаючи на те, що правопорушник, рухаючись зі швидкістю 200 км/год., наражав на небезпеку інших учасників дорожнього руху, працівник ДАІ застосував табельну вогнепальну зброю: здійснив 2 постріли з вгору та в подальшому кілька пострілів для примусової зупинки автомобіля, згідно з п. 6 ст. 15 Закону України „Про міліцію”. У результаті пасажир отримав вогнепальне поранення і був госпіталізований у цуманську лікарню, а до водія було застосовано заходи фізичного впливу, сльозогінний газ „Терен 4М” та наручники у відповідності до ст. 12-14 Закону України „Про міліцію”.

У салоні автомобіля ”Опель Вектра”, окрім неповнолітнього водія, перебували троє пасажирів. Згідно з проведеним працівниками ДАІ дослідженням, водій керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Відомості про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ст. 342 (Опір працівнику правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Проводиться службове розслідування. Транспортний засіб затриманий і доставлений на арештмайданчик.

Вирішується питання про направлення матеріалів до прокуратури Волинської області.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: табір ...
Наступна новина: На Хмельниччині у ...

КОМЕНТАРІ