У Луцьку вшанували пам'ять розстріляних в’язнів Луцької тюрми

У Луцьку вшанували пам'ять розстріляних в’язнів Луцької тюрми

25.06.14 09:47 0 739
У Луцьку за участю голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта та його заступника Романа Карпюка відбулись заходи з нагоди Дня вшанування пам’яті жертв розстрілу в’язнів Луцької тюрми.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл біля стіни розстрілу Луцької тюрми відслужив панахиду за загиблими, а представники влади поклали квіти.

Григорій Пустовіт, під час промови, наголосив: «Нас тут зібрала пам'ять про більш як двох тисяч невинно убієнних жертв комуністичного режиму, які загинули через те, що розмовляли українською мовою, підтримували традиції та культуру рідної країни. Найбільший злочин для російського режиму – бути українцем. Тоді система вбила більше двох тисяч людей і тепер прийшла на нашу землю розділити нас. За любов до України вони вбивають мирних людей. Вони думають, що люди на Сході і Заході України різні, але вони помиляються. «Рускій мір» - це аморальне утворення, яке хоче розповзтися по всьому світу і розпочати з України. Ми повинні захистити себе, адже Україна потрібна тільки українцям».

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громада взяла участь в ...
Наступна новина: Рятувальники забезпечили ...

КОМЕНТАРІ