Жнивна кампанія на Волині розпочнеться 26 червня

Жнивна кампанія на Волині розпочнеться 26 червня

25.06.14 17:10 0 760
Про стан підготовки агропромислового комплексу області до проведення жнив під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта доповів директор департаменту агропромислового комплексу ОДА Юрій Горбенко.

За його словами, у поточному році до збирання підлягає 270,5 тис. га зернових культур. Значно збільшено посіви пшениці, сої та гороху, натомість зменшено жита.

«На практично усі посіви у доброму стані. Початок збирання ранніх зернових очікується 26-27 червня, а озимого ріпаку – 5-6 липня. Закінчити жнивну кампанію на Волині планують впродовж 10-12 днів. В усіх категоріях господарств плануємо зібрати понад 900 тис. тонн збіжжя. Врожайність, за прогнозами спеціалістів, очікується 40-42 ц/га пшениці та 32-33 ц/га ріпаку», - повідомив Юрій Горбенко.

Григорій Пустовіт наголосив, що волинські сільськогосподарські підприємства належним чином підготувались до початку жнив. «Сподіваюсь, що цьогорічний врожай буде кращий за попередні, а наші аграрії виправдають наші очікування», - зазначив голова облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинець обікрав ...
Наступна новина: Наслідки незаконного ...

КОМЕНТАРІ