Волинь приймає Всеукраїнський зліт шкільних лісництв

Волинь приймає Всеукраїнський зліт шкільних лісництв

25.06.14 11:50 0 688
Впродовж трьох днів з 24 по 27 червня на Волині проходитиме VІІІ Всеукраїнський зліт шкільних лісництв. Цей захід – результат наполегливої та копіткої праці юних волинських лісників, які в минулому році вибороли Гран-прі подібного зльоту.

Зліт шкільних лісництв відбувається з метою набуття школярами практичних вмінь та навичок ведення роботи у лісовому господарстві та розширення знань з природничих дисциплін.

На урочисте відкриття у Волинський академічний обласний театр ляльок з’їхались команди з 19 регіонів України. Привітати їх на Волині прийшли голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт та перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

Керівник області зауважив, що на зліт прибули школярі, які не просто люблять Україну, але й творять її красу. «Ви займаєтесь чудовою справою, адже за покликом душі зберігаєте та відновлюєте природу нашої держави. Робите Україну квітучою та мальовничою», - зазначив Григорій Пустовіт.

Навчаючись у шкільному лісництві, діти займаються науково-дослідницькою роботою, тому завтра на базі біологічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки вони будуть захищати свої дослідження.

Для юних лісників організатори зльоту підготували чимало цікавих екскурсій. На Волині юні любителі природи ознайомляться з роботою селекційно-насіннєвого центру в Гаразджі, а також відвідають Маневицьке шкільне лісництво, Шацький коледж лісовий коледж імені В. Сулька, озеро Світязь та пройдуть екологічною стежкою Шацького національного природного парку.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 25.06 у Хмельницькій ...

КОМЕНТАРІ