Луцьк: сергій Григоренко зустрівся з польським діячем та політиком, одним з лідерів руху «Солідарність» Збігнєвом Буяком

Луцьк: сергій Григоренко зустрівся з польським діячем та політиком, одним з лідерів руху «Солідарність» Збігнєвом Буяком

25.06.14 17:49 0 1064
Секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко провів робочу зустріч з польським профспілковим діячем і політиком, одним з лідерів руху «Солідарність», колишнім депутатом польського Сейму Збігнєвом Буяком. На зустрічі також були присутні заступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь та один із координаторів Євромайдану у Волинській області Володимир Пащенко.

Збігнєв Буяк під час Євромайдану був співзасновником Громадського Комітету Солідарності з Україною, який об'єднав близько 80 відомих громадських діячів Польщі. Пізніше почав активно допомагати демократичним трансформаціям в Україні.

Учасники зустрічі обговорили перебіг політичних подій в Україні, систему місцевого самоврядування нашої держави. Громадський діяч поділився досвідом впровадження польських реформ, зокрема, в діяльності митної служби, адже Збігнєв Буяк протягом 1999 – 2001 років очолював Державну митну службу Республіки Польща та був ініціатором реформ у роботі польських митних органів.

Секретар міської ради Сергій Григоренко висловив ініціативу, аби молоді спеціалісти міської ради мали можливість почерпнути досвід роботи органів місцевого самоврядування у польських колег. Цю пропозицію підтримав Збігнєв Буяк.

«Така форма співпраці дозволить на практиці засвоїти досвід роботи органів місцевого самоврядування Республіки Польща», - переконаний Сергій Григоренко. Працівники міської ради протягом певного періоду працюватимуть з польськими колегами відповідно до профілів структурних підрозділів, аби набути знання у конкретних галузях.

До слова, такий обмін досвідом планують здійснити орієнтовно у кінці липня – початок серпня.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській філармонії ...
Наступна новина: Луцький міський голова ...

КОМЕНТАРІ