Петро Шпига: "Основне завдання волинських правоохоронців - повернути довіру громадян"

Петро Шпига: "Основне завдання волинських правоохоронців - повернути довіру громадян"

25.06.14 08:44 0 782
На цьому під час прес-конференції із представниками засобів масової інформації наголошував начальник УМВС України у Волинській області полковник міліції Петро Шпига. Також керівник волинських міліціонерів розповів про здобутки правоохоронців, про зміни в їх роботі, а також відповів на запитання журналістів.

– Криміногенна ситуація в області є стабільною та контрольованою, – повідомив головний міліціонер краю. – За час мого призначення на посаду, розкрито всі умисні вбивства, тяжкі тілесні ушкодження та зґвалтування. Також покращилася ситуація і в розкритті пограбувань і квартирних крадіжок.

Крім цього, було виявлено більше 48 фактів незаконного обігу вогнепальної зброї та вибухівки, розшукано 79 осіб, які переховувалися від слідства та суду. Відзначив полковник міліції й те, що волинські правоохоронці затримали три організовані злочинні групи. Члени однієї з них організували незаконний бізнес у сфері незаконного обігу наркотиків, друга спеціалізувалася на сутенерстві, а третя – займалася бандитизмом. Саме цю групу правоохоронці нещодавно затримали поблизу міста Ківерці.

Петро Шпига також повідомив, що в ситуації, що склалася в країні, є факти так званої спекуляції на революційних подіях: люди під виглядом представників громадських організацій у незаконний спосіб вирішують свої фінансові питання чи займаються іншими неправомірними діями:

– З цим потрібно постійно боротися і приймати рішення згідно з чинним законодавством. Запевняю: реакція правоохоронців буде однозначною.

Також під час прес-конференції головний міліціонер області відповів на запитання журналістів щодо затримання співробітниками ДАІ неповнолітнього водія, наведення порядку у сфері грального бізнесу, контрафактної продукції, а також налагодження зворотнього зв’язку з громадськістю тощо.

– Ми повинні навести порядок на території області. Люди мають почувати себе безпечно і захищено. Як і раніше, пріоритет у правоохоронців один – безпека громадян та охорона громадського порядку. Лише у такому випадку правоохоронці зможуть повернути довіру громадян, – підсумував Петро Шпига.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: Закарпаття: макові ...
Наступна новина: Міллер: суд, виправдавши ...

КОМЕНТАРІ