Яремчанські свободівці взяли участь у вшануванні пам'яти Січових Стрільців Карпатської України на Яблуницькому перевалі

Яремчанські свободівці взяли участь у вшануванні пам'яти Січових Стрільців Карпатської України на Яблуницькому перевалі

25.06.14 10:48 0 679
22 червня 2014 року в селі Яблуниця Яремчанського району Івано-Франківської області відбулося урочисте віче та поминальна панахида з нагоди 18-ї річниці перепоховання стрільців Карпатської Січі та 75-річчя українсько-угорської війни.

Урочисті заходи відбулися за представництва братства вояків ОУН-УПА Карпатського та Закарпатського краю, членів Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та місцевих жителів.

Представники братства УПА в своїх промовах зазначили важливість збереження історичної пам'яти про героїчну самопожертву українських вояків, провели історичні паралелі між тогочасним угорським і польським терором та сучасними діями московських терористів на сході держави.

Заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації свободівець Сергій Адамович закликав до єдності та згуртованості української нації в боротьбі за територіяльну цілісність України в сучасних реаліях та наголосив на важливості підтримки українських військовослужбовців, які обороняють нашу державу на Донбасі та східному кордоні.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ