Особовий склад Закарпатської міліції привітав ветерана УМВС Петра Бронтерюка з 87 літтям

Особовий склад Закарпатської міліції привітав ветерана УМВС Петра Бронтерюка з 87 літтям

25.06.14 15:37 0 806
Справжнім рекордсменом серед правоохоронців Закарпаття можна назвати 87-річного полковника міліції у відставці Петра Івановича Бронтерюка.

Ще у далекому 1949-му, у 22-річному віці, прийшов він у міліцію, на посаду дільничного уповноваженого Рахівського райвідділу внутрішніх справ. На заслужений відпочинок вийшов у 1989 році. Однак стосунків з рідною міліцією полковник у відставці не припинив, а ще 22 роки трудився на посадах юрисконсульта та інспектора з кадрового забезпечення УДСО при УМВС. Водночас очолював ветеранську та «чорнобильську» організації УМВС. Активно займався творчою діяльністю, написавши 13 книжок про історію та діяльність закарпатської міліції.

За сумлінну службу в органах внутрішніх справ Петро Іванович має багато нагород. У своїх 13 художньо-документальних книжках ветеран розповідає про створення та роботу закарпатської міліції, її керівників.

У День народження аксакала міліції краю вітало керівництво та особовий склад закарпатської міліції. У своєму вітальному слові в.о. начальника УМВС полковник міліції Сергій Шаранич назвав Петра Бронтерюка легендою, символом закарпатської міліції, її історичною постаттю, побажавши йому здоров’я та довгих літ життя.

Петро Іванович подякував за теплі слова і привітання керівництву УМВС та працівникам міліції Закарпаття, побажавши усім присутнім дожити до його років. Пообіцяв особовому складу та ветеранам написати ще одну книгу про героїв–ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 3)
Попередня новина: Житомирщина: готовність ...
Наступна новина: У Львівській області для ...

КОМЕНТАРІ