В Закарпатській області користувачі смартфонів "відмічаються", а злодії- "працюють"

В Закарпатській області користувачі смартфонів "відмічаються", а злодії- "працюють"

25.06.14 16:57 0 1324
Із швидкоплинним розвитком технологій зростає попит не тільки на сучасні гаджети, а й на встановлення безкоштовних додатків, завдяки яким користувач не просто викладає фото у мережу, а й надає інформацію про те, де він знаходиться, з ким та що робить.

Вже досить давно за молоддю спостерігається тенденція гонитви за великою кількістю «лайків». Юзери готові на все – від фотографії компанії у дорогому ресторані, чи магазині до фото на даху багатоповерхівки, аби тільки потім спостерігати, як додані друзі у мережі коментують та клацають «мені подобається». Звичайно, у публікації гарного фото не має нічого поганого. Та тільки за цими постами стежать не лише друзі відправника, а й ті, хто радо збере інформацію та зробить свої висновки, а пізніше – може вчинити злочинні дії.

Перелік програм – дуже великий. Від звичайних соціальних мереж, на сторінках яких деякі користувачі розміщують інформацію у повному обсязі разом із місцем проживання та номером телефону, до вузькопрофільних додатків, де вказується місце і час публікації.

«Мова не йде про те, що не потрібно користуватися соціальними мережами. Головне – не розміщувати інформацію про те, де ви перебуваєте довгий час, або де збираєтесь відпочити. Наприклад, якщо під час літньої відпустки ви часто їздите за місто, або збираєтесь довго погостювати у родичів – не пишіть про це заздалегідь і у жодному випадку не розміщуйте інформацію на сторінках соцмереж про терміни вашої відсутності, адже це полегшує зловмисникам та крадіям реалізувати свої наміри. Можна розмістити інформацію про відпочинок і після нього. Також варто вимкнути функцію так званого «геометтину» ( доступу до геоданих, а саме місцезнаходження вашого телефону ), завдяки якому у пості вказується майже точне місце та час публікації. Якщо їдете чи летите кудись далеко – не варто одразу усіх повідомляти про це, особливо якщо це сімейна подорож, адже той, кому це на руку одразу довідується про те, що ваша оселя пустуватиме » - радить начальник Управління Державної служби охорони у Закарпатській області, полковник міліції Андрій Литовченко.

Добре, якщо за помешканням є кому доглянути, або встановлена охоронна система. Збираючись у відпустку подумайте про те, аби ваша оселя була під наглядом: попросіть рідних, близьких, або тих кому довіряєте перевіряти ваше житло. Якщо ж у вас встановлена охоронна сигналізація – у жодному випадку не нехтуйте її активацією, адже це може вам дорого обійтися. Якщо нема – замисліться над її становленням та підключенням до пульту централізованого спостереження, що допоможе зменшити вірогідність проникнення злодіїв до вашої оселі та захистити вас та ваше майно.

Ернест Завадський

УДСО при УМВС України

В Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Попередня новина: Григорій Пустовіт: Ми ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ