На Хмельниччині перевізники мають працювати в правовому полі

На Хмельниччині перевізники мають працювати в правовому полі

25.06.14 14:22 0 684
Під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Симчишина відбулася нарада за результатами проведених перевірок з виявлення нелегальних перевізників.

17 та 19 червня проводилися спільні рейдові перевірки по боротьбі з нелегальними перевізниками за участю представників Укртрансінспекції, Державтоінспекції, Державної податкової інспекції міста Хмельницького, Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю та громадськими організаціями перевізників відповідно до спільного Доручення «Про організацію роботи спільних мобільних груп на території Хмельницької області» між управлінням МВС України у Хмельницький області, Управлінням Укртрансінспекції у Хмельницькій області, Головним управлінням Міндоходів у Хмельницькій області та ГО «Союз автомобільних перевізників Хмельницької області».

Укртрансінспекцією в ході відпрацювань було перевірено 141 транспортний засіб, в ході чого виявлено 41 порушення законодавства. Відповідно до цього, складено 40 актів та 2 протоколи про адміністративні правопорушення, серед яких виявлено 12 фактів нелегальних перевезень. По даним фактам складено 11 актів та 1 адмін. протокол. До державного бюджету з «нелегальних» перевізників стягнено 1700 грн.

У ході перевірки ДАІ виявлено та задокументовано 9 порушень правил дорожнього руху, допущених водіями автобусів, що здійснюють надання послуг з перевезення пасажирів.

Як зазначив Олександр Сергійович, питань та нарікань на роботу пасажирського транспорту дуже багато як з боку пасажирів, так і з боку ЗМІ. «Усі чітко знають, де є нелегальні перевізники, і абсолютно справедливо ставлять нам докір, що ми як влада та контролюючі органи не вживаємо жодних заходів по боротьбі з таким явищем як нелегальні перевізники», - наголосив посадовець.

За словами першого заступник голови облдержадміністрації, до тих перевізників, які не захочуть працювати в правовому полі та продовжуватимуть здійснювати незаконну діяльність, будуть застосовуватись відповідні заходи. Перед владою постає завдання дати людям можливість чітко зрозуміти необхідність користування легальними перевізниками, бо це наповнення бюджету і безпека пасажирів.

Тому завданням для членів робочої групи є вироблення конкретних, а не формальних заходів. Аби тих перевізників, які хочуть працювати перенести у правове поле і такого ганебного явища як нелегальні перевізники не було.

Серед пропозицій, озвучених на нараді, було створення стаціонарних постів з працівників робочих груп в місцях масових завантажень нелегальних автоперевізників. Також пропонувалося обмежити місця стоянки для нелегальних перевізників в місцях завантаження, а саме встановити дорожні знаки «зупинка заборонена» та встановити загорожу в районі Хмельницької райдержадміністрації та навколо АС №5.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Групу російських ...

КОМЕНТАРІ