На Хмельниччині проведено спільні пожежно-тактичні навчання

На Хмельниччині проведено спільні пожежно-тактичні навчання

25.06.14 09:54 0 745
24 червня на підприємстві ТОВ «Білогір’ямолокопродукт» проведено комплексне тактичне навчання з реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру з особовим складом об’єктових аварійних формувань та оперативними службами району.

За тактичним задумом, внаслідок розгерметизації системи компресорної зі зрідженим аміаком сталося витікання та випаровування хімічно-небезпечної речовини. Утворилася хмара, що рухається в напрямку житлового масиву. Серед працюючого персоналу є «постраждалі».

Вогнеборці 24-го державного пожежно-рятувального поста смт.Білогір'я оперативно прибули до місця виклику та провели розвідку, під час якої локалізували умовну аварію та одночасно провели пошуково-рятувальні роботи. «Постраждалих» працівників підприємства члени добровільної пожежної дружини об’єкту евакуювали та передали медикам, які надали медичну допомогу та доставили до стаціонарних лікувальних закладів. Працівники аварійних служб електромереж та газу відключили мережі. Ланка поста радіаційно-хімічного спостереження об’єкту провели заміри стану навколишнього повітря. Службовці міліції організували оточення району аварії, забезпечили охорону громадського порядку та безпеку регулювання дорожнього руху.

Подібні навчання проводяться з метою вдосконалення навичок керівництва та обслуговуючого персоналу підприємства, оперативно-рятувальної служби, керівників аварійних служб району у приведенні підпорядкованих органів управління, сил та засобів в готовність до дій за призначенням щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з витоком небезпечної хімічної речовини.

Білогірський районний сектор

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ