На українсько-білоруському кордоні 1 липня стартує сезонний пропуск за дикоросами

На українсько-білоруському кордоні 1 липня стартує сезонний пропуск за дикоросами

25.06.14 14:02 0 707
З 1 липня до 10 серпня на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Березове» Луцького загону буде розпочато черговий сезонний пропуск місцевих жителів десяти прикордонних населених пунктів Рокітнівського району Рівненської області на територію Поліського лісгоспу Республіки Білорусь для збору дикоросів. У подальшому в такий же спосіб здійснюватиметься пропуск громадян за збором грибів та ягід з 30 серпня до 15 листопада.

Відповідне питання погодили під час зустрічі керівники Пінського та Луцького прикордонних загонів, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Нагадаємо, у 2011 році між керівниками прикордонних відомств Республіки Білорусь та України було досягнуто домовленостей про відкриття на українсько-білоруському кордоні в межах ділянки відділу «Березове» трьох тимчасових місць пропуску жителів прикордоння з метою сезонного збору дикоросів «Познань», «Березове» та «Дроздинь». Кожного року в цих місцях пропуску оформлюють понад 40 тисяч місцевих жителів за сезон.

«Але поряд з чіткою організацією з боку більшості місцевого населення при перетині кордону у визначених місцях, відзначається непорозуміння окремих осіб, які продовжують порушувати держкордон поза встановленими місцями пропуску. Так, протягом минулого сезону від державного кордону повернуто понад 360 дорослих та 110 дітей, які намагались незаконно потрапити на територію сусідньої держави для збору чорниці та журавлини. Затримано 36 порушників державного кордону, притягнуто 47 осіб до адміністративної відповідальності за порушення законодавства з прикордонних питань та накладено на них адмінштрафів на понад 3,5 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Водночас, вже в цьому році, ще до початку сезону збору дикоросів, знаходяться найбільш нетерплячі жителі прикордоння, які своїми діями можуть зруйнувати всі домовленості прикордонників обох країн, повідомляють у прес-службі відомства. Відтак, від держкордону повернуто дев’ять дорослих та десять дітей, затримано двох порушників державного рубежу.

Державна прикордонна служба України нагадує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України, так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Кіцманщині двоє ...
Наступна новина: Втручання прокуратури ...

КОМЕНТАРІ