В УГКЦ все більше священиків хочуть бути військовими капеланами

В УГКЦ все більше священиків хочуть бути військовими капеланами

25.06.14 13:39 0 704
Серед греко-католицьких священиків з’являється все більше охочих стати капеланами для українських військовослужбовців, особливо, в зоні Антитерористичної операції.

Про це розповів отець Любомир Яворський, заступник керівника департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, повідомляє департамент інформації УГКЦ.

Однак, як зауважив військовий капелан, в Україні законом не врегульоване військове капеланство. Тому все, що вдається зробити, «вирішується дуже повільно, у ручному режимі». Як відзначив отець Любомир, через відсутність законодавства, УГКЦ вдається відправити на служіння військовим дуже мало капеланів, враховуючи реальні потреби.

З його слів, українські військові мають велику потребу в душпастирській опіці, просять, щоб капелани були з ними навіть в окопах, їздили на блокпости.

Отець Любомир розповів: щоб стати військовим капеланом священик не мусить мати військової підготовки, «але має знати, до кого він приїхав, з ким він є».

«Підбираючи капеланів, ми не даємо випадкових людей. Зараз зголошується багато священиків, які ніколи не були в нас капеланами, але для них це не має значення: їх тягне туди, вони хочуть бути з українським військом. Із тих священиків, які зголошуються, ми віддаємо перевагу тим, котрі служили в армії. Якщо священик служив у армії, то все набагато простіше. Він приблизно знає, куди він їде. Разом із тим, ми не можемо дати священика, який не мав пасторального досвіду менше від трьох років», – зазначив заступник керівника департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На виплату державних ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ