Шалено популярні у соцмережі теплі історії з Майдану опублікували у книзі

Шалено популярні у соцмережі теплі історії з Майдану опублікували у книзі

25.06.14 13:17 0 689
Журналістка Крістіна Бердинських під час революції щодня була на Майдані. Вона спілкувалася з мітингувальниками, кожен з яких мав свою особливу історію. Усе це журналістка публікувала у Facebook. Тепер же світ побачила книга «Єлюди. Теплі історії з Майдану», де розміщені всі історії, які тисячі читачів мали змогу раніше читати у соцмережі. Презентація видання відбулася вчора, 23 червня, у Львові.

Про це повідомляє кореспондент .

Крістіна Бердинських розповіла, що 21 листопада звільнилась із журналу «Кореспондент». Тоді вона почала писати про Майдан для закордонних ЗМІ. Однак її замовники хотіли матеріали про політиків. Журналістка ж розуміла, що цю революцію створили прості люди, і саме вони заслуговують на увагу. Тоді і стартував проект, який пізніше набув шаленої популярності у соцмережі.

Першими героями Крістіни Бердинських були два медики-волонтери, короткий допис про яких вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook. Пізніше з’явилася окрема сторінка «Єлюди-maidaners». Журналістка щодня публікувала там нову історію. Спочатку це були короткі дописи про майданівців, однак з часом розповіді ставали все довшими.

«Мені хотілось розповісти про те, ким ці люди є в житті. На Майдані ми всі виглядали приблизно однаково – у нас було старе вбрання. Коли ж ти починаєш говорити з людиною, то вона може виявитися ким завгодно: міліонером, фермером, що розводить коней», – розповіла журналістка.

Зазначимо, на презентації було багато героїв книги «Єлюди…». Крістіна Бердинських представила їх публіці і розповіла історію кожного з них. Крім того, журналістка також розповіла деякі неймовірні історії з книги. Зокрема, про Сергія Нігояна, з яким встигла записати інтерв’ю. Це був дуже світлий і добрий чоловік. Коли почула про його смерть, то була просто шокована.

«Одне, коли чуєш статистику смертей на Майдані, а інше – коли ти знаєш тих, хто там помер», – зазначила журналістка.

Вона зізналася, що після того випадку думала закрити проект, але коли оговталась від трагедії, продовжила роботу.

Авторка зізналась, що у неї немає улюблених історій.

«Як можна порівнювати історії? Кожна з них надзвичайна», – підкреслила Крістіна Бердинських.

Нагадаємо, Крістіна Бердинських стала одинадцятим лауреатом премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці». Як зазначив під час вручення премії відомий журналіст, автор проекту «Історична правда» Вахтанг Кіпіані, Крістіна Бердинських отримала нагороду саме за людяність і професіоналізм. Вона «у тому пеклі, катастрофі, сажі на Майдані знаходила дивовижних і світлих людей».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Сиротюк: "Про ...
Наступна новина: На Волині зареєстровано ...

КОМЕНТАРІ