Стоматологи навчилися лікувати зуби без бормашин і пломб

Стоматологи навчилися лікувати зуби без бормашин і пломб

25.06.14 11:32 0 687
Британські лікарі планують відновлювати зубну емаль швидко і безболісно за допомогою слабких розрядів електричного струму.

Про нову технологію повідомляє Королівський коледж Лондона.

Карієс – найпоширеніше захворювання у світі, особливо серед дітей і підлітків. Він починається у результаті порушення мінерального балансу твердих тканин зуба. Зараз стоматологи лікують карієс, просвердлюючи зуб (вичищаючи уражену тканину) і пломбуючи його (пластмасою, керамікою чи металом). Однак автор нової технології професор Найджел Піттс порівнює таке лікування з поганим ремонтом: за кожним циклом буріння і пломбування неминуче потрібен новий «ремонт».

Водночас «електрична ремінералізація» різко прискорює природний процес насичення емалі зуба кальцієм і фосфатом. Після попередньої підготовки емалі слабкий електричний розряд «проштовхує» мінеральні речовини в зубну тканину, відновлюючи пошкоджену ділянку.

Електричний струм давно використовується у стоматології для оцінки стану пульпи та зубного нерва, однак у новому пристрої сила струму буде значно меншою – пацієнт його навіть не відчує.

Якщо автори винаходу приваблять необхідні інвестиції, вже через кілька років новий пристрій з’явиться у кабінетах стоматологів. Крім лікування карієсу він може використовуватися для відбілювання зубів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області під ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ