Василь Горон: "Після п'яти років боротьби дванацять сімей з гуртожитку на Зеленій, 57 отримали право власності на свої помешкання"

Василь Горон: "Після п'яти років боротьби дванацять сімей з гуртожитку на Зеленій, 57 отримали право власності на свої помешкання"

25.06.14 18:19 0 1083
Під час останньої сесії депутати Львівської міської ради вирішили залишити цілісний майновий комплекс на вул. Зеленій, 57 у статусі "гуртожиток" та дозволити мешканцям приватизувати його житлові й нежитлові (допоміжні) приміщення. Про це 24 червня 2014 року повідомив депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" Василь Горон.

Свободівець розповів, що згідно із законом "Про реалізацію та забезпечення прав мешканців гуртожитків" приміщення гуртожитків комунальної власності підлягають приватизації їхніми дійсними мешканцями. Гуртожиток на вул. Зеленій, 57 ще 2009 року було внесено до переліку програми, згідно з якою того ж року мав розпочатися процес приватизації його приміщень.

"Усі спроби запустити цей процес чиновники Садового та недобросовісний власник зумисно зводили нанівець, адже приміщення гуртожитку внаслідок комерційного використання приносив чималий прибуток балансоутримувачу. З достовірних джерел мені відомо, що певні особи мали план заволодіти цілим майновим комплексом гуртожитку та викинути мешканців на вулицю без надання їм іншого житла. Вивчивши всі матеріяли, що підтверджують права на проживання, та рішення судів про статус гуртожитку, я підготував ухвалу на сесію міськради про надання дозволу мешканцям цього гуртожитку на приватизацію приміщень", – повідомив Василь Горон.

Мешканці неодноразово пікетували Львівську міськраду з вимогою внесті цю ухвалу до порядку денного та нарешті дозволити їм стати законними господарями своїх осель. "Попри отримання всіх необхідних затверджень виконавчих органів, Андрій Садовий двічі викидав цей проєкт ухвали з порядку денного пленарного засідання міськради. Тільки суспільним розголосом та пікетами мешканців гуртожитку нам вдалося побороти шалений спротив команди Садового та внесті це питання на розгляд сесії. Затвердження цієї ухвали дає змогу дванадцятьом сім'ям отримати свідоцтво права власності на своє помешкання", – зазначив Василь Горон.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцький міський голова ...
Наступна новина: Алчевська Сталь готова ...

КОМЕНТАРІ