Львівські правоохоронці затримали зловмисників, на рахунку котрих щонайменше одинадцять пограбувань

Львівські правоохоронці затримали зловмисників, на рахунку котрих щонайменше одинадцять пограбувань

25.06.14 09:23 0 816
Грабіжників, котрі у Львові зривали з жінок золоті прикраси, правоохоронці затримали «на гарячому». Обидва зловмисника перебували у стані наркотичного сп’яніння.

«Протягом червня на лінію 102 надійшло одинадцять дуже схожих між собою повідомлень про пограбування у Шевченківському, Личаківському та Сихівському районах Львова. Потерпілі – в основному жінки, розповідали, що посеред вулиці на них зненацька ззаду нападав чоловік, зривав золоті ланцюжки, сідав у автомобіль, котрий рухався з малою швидкістю, та зникав з місця пригоди», - розповів начальник відділу карного розшуку Львівського міського управління міліції, майор міліції, Сергій Молотов.

У всіх випадках потерпілі вказували, що зловмисників було двоє. Один безпосередньо зривав прикраси, а інший, перебував за кермом автомобіля. Коли ланцюжок був у руках грабіжника, він застрибував у автомобіль – і чоловіки втікали у невідомому напрямку. Грабували перехожих лише у першій половині дня, до 15.00 години.

Усі потерпілі та очевидці вказували, що автомобіль, на якому пересувались зловмисники – Мерседес 124, проте його колір дещо різнився. Одні стверджували, що Мерседес був сірий, інші – зелений. Крім того, завжди різними були державні номерні знаки іномарки.

«Вже потім ми з’ясували, що Мерседес був незвичного «бірюзового» кольору, тому люди плутались, описуючи його. Крім того, кожного разу за день до скоєння пограбування, молодики викрадали номерні знаки з інших автомобілів і безпосередньо перед виїздом на злочин, встановлювали їх на свій Мерседес. Це додатково ускладнювало пошуки автомобіля», - зазначив Сергій Молотов.

20 червня, близько 9.30 на вулиці Мазепи, зловмисники, діючи за відпрацьованою схемою, пограбували перехожу, зірвавши з її шиї золотий ланцюжок.

«Я кликала на допомогу, вибігла на дорогу, але ніхто мені не допоміг – всі водії мене об’їжджали», - розповіла потерпіла.

Проте цього разу правоохоронці були поруч і затримали грабіжників «на гарячому». Під час затримання зловмисники чинили опір, тому правоохоронці були змушені застосувати пристрій для відстрілу гумових куль.

«Я дуже вдячна працівникам міліції – вони відразу затримали одного, водій пробував втікати, його теж наздогнали», - розповіла потерпіла.

Затриманими виявились двоє 28-річних львів’ян, раніше не судимих. Під час експертизи було встановлено, що обидва грабіжника перебувають у стані наркотичного сп’яніння. У їх крові виявили залишки героїну, «Субітексу» та марихуани.

Зараз чоловіки затримані в порядку ст.208 КПК України.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.186 (грабіж) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ