Житомирщина: готовність області до дій в умовах надзвичайних ситуацій обговорили на нараді в обласній державній адміністрації

Житомирщина: готовність області до дій в умовах надзвичайних ситуацій обговорили на нараді в обласній державній адміністрації

25.06.14 15:31 0 693
Питання готовності служб цивільного захисту населення до дій в умовах надзвичайних ситуацій і забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території області обговорювалися на розширеній апаратній нараді 23 червня в обласній державній адміністрації.

Як зазначив начальник управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Нікітчук, близько 2,5 тисяч надзвичайних подій виникло на території області у поточному році, до ліквідації яких залучалися підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій в області.

Для надання допомоги населенню рятувальниками здійснено 290 виїздів, 33 виїзди - на дорожньо-транспортні пригоди, ліквідовано 1 тисячу пожеж, виявлено та знищено 937 одиниць вибухонебезпечних предметів. Від дії різних небезпечних факторів врятовано життя 91 мешканцю області. Управлінням проводиться широкомасштабна інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення, спрямована на популяризацію необхідних знань та навиків з основ безпеки життєдіяльності.

Серед позитивних напрямків реагування керівник рятувальної служби відзначив тенденцію до зменшення за останні роки кількості загиблих на пожежах людей. Не допущено надзвичайних подій та ситуацій, пов’язаних з погіршенням погодних умов зимового періоду. Пропуск весняної повені та льодоходу на території області цьогоріч пройшов без особливих ускладнень. Не виникло наразі жодної лісової пожежі. У готовності до дій за призначенням знаходиться 58 одиниць пожежної і спеціальної техніки, 219 чоловік особового складу, пересувний пункт управління та містечко життєзабезпечення, розраховане на 200 чоловік.

Проблемним питанням залишається безпечний відпочинок людей на водних обєктах. За останні роки кількість визначених та обладнаних місць літнього відпочинку населення на водоймах не збільшилася, а умови безпечного перебування у стихійних місцях відпочинку залишаються незадовільними. Саме тут найчастіше гинуть та травмуються люди. Тільки у цьому році на воді загинуло 17 осіб, 6 з яких - діти.

Піднімалося на нараді і питання готовності області до надзвичайних ситуацій техногенного та воєнного характеру.

Заступник директора департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації Сергій Безносюк наголосив на неналежному технічному стані захисних споруд (сховищ, протирадіаційних укриттів), збудованих переважно у 1968-87 роках. Вони призначені для укриття працівників суб’єктів господарювання, які продовжують роботу у воєнний час, хворих та медичного персоналу. Із 1180 захисних споруд в області тільки 4 % готові до використання за призначенням. Головною причиною незадовільного стану об’єктів є їх довгострокова експлуатація, підтоплення ґрунтовими водами, відсутність коштів на їх утримання та інше.

Наявні проблеми й у забезпеченні населення засобами захисту органів дихання. На ці цілі необхідно 263 млн. гривень. Ще 55 млн. грн. – потреба на забезпечення особового складу формувань цивільного захисту засобами радіаційного та хімічного захисту.

Наголошуючи на важливості порушених проблем, керівництво облдержадміністрації та обласної ради звернули увагу на необхідності термінового завершення технічної інвентаризації усіх захисних споруд області, передбачення таких споруд під час будівництва нових об’єктів, залучення операторів мобільного зв’язку до централізованого оповіщення населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині відбувся ...
Наступна новина: Особовий склад ...

КОМЕНТАРІ