На Рівненщині відбувся круглий стіл на тему «Сучасні проблеми та перспективи використання ресурсного потенціалу Західного Полісся»

На Рівненщині відбувся круглий стіл на тему «Сучасні проблеми та перспективи використання ресурсного потенціалу Західного Полісся»

25.06.14 15:28 0 825
Захід відбувся за участю науковців Інституту агроекології і природокористування НААН, керівництва Рівненської обласної ради, фахівців землевпорядної служби області, представників ЗМІ та громадськості.

Про роботу та перспективи розвитку Інституту агроекології і природокористування НААН розповів його директор Орест Фурдичко.

Жваву дискусію та обговорення викликала доповідь начальника Головного управління Держземагентства у Рівненській області, наукового співробітника Поліського центру агроекології і природокористування та адаптації аграрного виробництва до змін клімату ІАП НААН Світлани Богатирчук – Кривко. Світлана Кирилівна інформувала про сучасний стан використання земельних ресурсів Полісся. Зокрема вона акцентувала увагу на темі порушених земель області, особливо внаслідок несанкціонованого видобутку бурштину, що спричиняє зниження продуктивності земельних ресурсів та деградацію агроландшафтів.

За результатами круглого столу учасники вирішили провести детальну ревізію стану земельних ресурсів Полісся, а також розробити ефективні еколого – економічні моделі розвитку сільського, лісового господарства та обґрунтувати перспективні напрями розвитку органічного землеробства в регіоні.

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Житомирщина: готовність ...

КОМЕНТАРІ