Держсекретар США пообіцяв Іраку «інтенсивну і тривалу» підтримку

Держсекретар США пообіцяв Іраку «інтенсивну і тривалу» підтримку

25.06.14 09:52 0 769
Державний секретар США Джон Керрі пообіцяв «інтенсивну і тривалу підтримку» іракським збройним силам. Про це він заявив 23 червня о Багдаді після зустрічі з прем’єр-міністром Іраку Нурі аль-Малікі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Керрі, ці заходи дозволять урядовим військам більш ефективно протистояти ісламістським бойовикам. Президент США Барак Обама обіцяв направити в Ірак військових радників, але наголосив, що американські війська не будуть брати участь у боротьбі проти сунітських бойовиків з угруповання «Ісламська держава Іраку і Леванту».

Керрі повідомив, що Малікі підтвердив йому свій намір сформувати новий уряд до 1 липня. США наполягають на змінах в іракському уряді. У Вашингтоні вважають, що він має стати більш представницьким і виражати інтереси різних етнічних і релігійних груп.

Держсекретар США наголосив, що іракські лідери повинні діяти єдино проти бойовиків, які захопили великі території на півночі і заході Іраку. Протягом останніх 48 годин бойовики нарощують своє просування в провінції Анбар на північ від Багдада.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у водоймі ...
Наступна новина: На Хмельниччині проведено ...

КОМЕНТАРІ