Житомирські патрульні затримали злодюжку з патронами у кишенях

Житомирські патрульні затримали злодюжку з патронами у кишенях

25.06.14 09:42 0 709
Під час нічного патрулювання обласного центру інспектори отримали повідомлення про крадіжку з торгівельного закладу. Підозрілого молодика з пакунком у руках правоохоронці оперативно затримали неподалік обікраденого місця події. Під час огляду, окрім поцупленого, у хлопця виявили й понад 60 набоїв до зброї.

Повідомлення про те, що у торгівельний кіоск, розташований на одній з центральних вулиць обласного центру, намагається потрапити зловмисник, надійшло до чергової частини Житомирського МВ УМВС о пів на п’яту ранку. На місце події було спрямовано автопатруль батальйону патрульної служби УМВС.

- У світлі фар ми одразу помітили хлопця, який, побачивши міліційний автомобіль, спробував втікати, - розповів старший екіпажу В’ячеслав Ніконенко. – Довелося трішки за ним побігати. Зрештою затримали втікача поблизу паркану, через який той збирався перестрибнути.

Як виявилось, зловмисник пошкодив захисні ролети та розбив скло у торгівельному кіоску. Його здобиччю стали різні смаколики, що були на прилавку: шоколадні батончики, сік, печиво. Усе це молодик склав у... пакет для сміття, який забрав із найблищої урни.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронців чекав черговий сюрприз. Під час огляду хлопця у його кишенях знайшлося дві упаковки з набоями: 50 новеньких малокаліберних патронів та 12 патронів калібру 7,62 мм, призначених для револьверів. Парубка доставили до Житомирського міськвідділу міліції для з’ясування всіх обставин.

- Затриманим виявився 19-річний житомирянин, - повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Володимир Остапчук. – Хлопець пояснив, що патрони знайшов у лісосмузі. Цю обставину, як і те, з якою метою він носив набої при собі, буде перевірено під час слідства.

Нині усе вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, після висновків фахівців якого й буде дано остаточну правову кваліфікацію події.

Таємне викрадення чужого майна (крадіжка) карається штрафом від 850 до 1700 гривень або громадськими роботами на строк від 80 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до 3 років (ч. 1 ст.185 Кримінального кодексу України).

За носіння бойових припасів без передбаченого законом дозволу молодикові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років відповідно до ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Наталя Тимчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Роль референдумів в ...
Наступна новина: У Рівненській області центр ...

КОМЕНТАРІ