Газопровід «Північний потік» тимчасово зупинили на технічне обслуговування

Газопровід «Північний потік» тимчасово зупинили на технічне обслуговування

25.06.14 08:00 0 719
Газопровід «Північний потік», який прокладено в обхід України по дну Балтійського моря, зупинено на планове технічне обслуговування. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомили у компанії Nord Stream AG, яка є оператором газопроводу, з сьогоднішнього дня і до 28 червня не працюватимуть дві нитки магістралі, а з 28 червня по 4 липня працюватимуть по одній нитці.

За інформацією «Газпрому», транзит російського газу через Україну йде в контрактних параметрах, обсяг середньодобової прокачування збільшено з 180 до 214 мільйонів кубічних метрів у зв`язку з ремонтом «Північного потоку».

8 жовтня 2012 року, через 30 місяців після старту будівництва, газопровід «Північний потік» (Nord Stream) почав поставки газу по двох нитках.

«Північний потік» – новий маршрут експорту російського газу до Європи. Він проходить через акваторію Балтійського моря від бухти Портова (район Виборгу) до узбережжя Німеччини. Газопровід складається з двох ниток довжиною 1224 кілометрів і загальною проектною продуктивністю 55 мільярдів кубічних метрів газу на рік.

Проект «Північний потік» реалізує спільне підприємство Nord Stream AG. Частки в компанії розподілені таким чином: ВАТ «Газпром» – 51%, Wintershall Holding і E.ON Ruhrgas – по 15,5%, Gasunie і GDF Suez – по 9%.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: Раніше судимий волинянин ...

КОМЕНТАРІ