На Дніпропетровщині попрощались із загиблими під Червоним Лиманом десантниками

На Дніпропетровщині попрощались із загиблими під Червоним Лиманом десантниками

25.06.14 17:38 0 993
У двох містах Дніпропетровської області – Новомосковську та Дніпродзержинську – пройшли жалобні заходи за загиблими в боях за Червоний Лиман Донецької області десантникам 25-ї Дніпропетровської бригади повітряно-десантних військ Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами учасників жалобних церемоній, провести військових в останню путь прийшли рідні та близькі загиблих, їхні бойові товариші, представники обласної та міської влади, громадські діячі, сотні жителів області.

Загиблі – Віталій Мосіпан, Андрій Литвиненко і Юрій Голополосов – віддали своє життя в бою 19 червня поблизу міста Красний Лиман.

Поховали бійців з військовими почестями, під залпи зі стрілецької зброї.

Між тим за даними зі штабу національного захисту Дніпропетровської області, до Дніпропетровська доправили 16 поранених під Червоним Лиманом бійців. Серед них є і військовослужбовці-контрактники, і резервісти.

Усіх їх лікуватимуть у військовому шпиталі. У більшості, за словами лікарів, діагностували вогнепальні поранення ніг. Військові пояснюють це тактикою сепаратистів: ті спершу стріляють в ноги бійцям, а вже потім відкривають вогонь на ураження.

Бій під Красним Лиманом призвів до вже другої великої втрати 25-ої Дніпропетровської військово-десантної бригади: 14 липня 40 бійців цієї бригади загинули в збитому під Луганську літаку. Усі вони посмертно удостоєні нагород.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Анатолій Вітів: ...
Наступна новина: У Львівській філармонії ...

КОМЕНТАРІ