Хмельницька область: відбулась семінар-нарада щодо організації заходів протипожежного захисту під час збирання, переробки та зберігання врожаю 2014 року

Хмельницька область: відбулась семінар-нарада щодо організації заходів протипожежного захисту під час збирання, переробки та зберігання врожаю 2014 року

26.06.14 15:26 0 1242
25 червня на базі приватної виробничо-комерційної фірми «Поділля-агропродукт», що у м. Красилів відбулась семінар-нарада щодо забезпечення протипожежного захисту місць збирання, переробки та зберігання урожаю 2014 року. У ній взяли участь представники агропромислового розвитку облдержадміністрації та райдержадміністрацій, керівники хлібоприймальних підприємств, елеваторів та комбікормових заводів, начальники міських та районних секторів, пожежно-рятувальних загонів, частин та постів Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Хмельницькій області.

Розпочався захід із ознайомлення учасників семінар-наради з матеріально-технічною базою підприємства, його протипожежним захистом, готовністю об’єктів та техніки до жнивної кампанії. Після цього рятувальники провели показове тактико-спеціальне навчання з гасіння умовної пожежі та проведення рятувальних робіт. Згідно тактичного задуму, внаслідок порушення технологічного процесу виникло загорання в середині дифузора першої сушильної зони зерносушарки та існує загроза швидкого розповсюдження полум’я вентиляційними системами у будівлю операторської.

Вогнеборці добровільної пожежної дружини підприємства розпочали ліквідацію пожежі, а працівники – відвантажували зерно із зерносушарки.

Співробітники 14-ї державної пожежної рятувальної частини м. Красилова за підвищеним номером виклику оперативно прибули на пожежу. Під час проведення розвідки стало відомо, що біля дифузора першої сушильної зони знаходяться два працівника, які через сильне задимлення не можуть самостійно спуститися. Рятувальники в складі ланки газодимозахисної служби евакуювали постраждалих автодрабиною і за допомогою рятувальної мотузки та альпіністського спорядження.

Крім того, до місця виклику прибули служби взаємодії. Лікарі надали «постраждалим» медичну допомогу, працівники аварійних служб електромереж та газу – відключили мережі. Під час навчань рятувальники разом із службами взаємодії вдосконалили навички та практичні дії з організації гасіння пожежі та інших невідкладних робіт на об’єкті.

Після проведення показових навчань розпочалась нарада, якою головував заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Володимир Кальніченко. У вступному слові він зосередив увагу на важливості дотримання заходів пожежної та техногенної безпеки задля забезпечення збереження зібраного врожаю.

Начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Борис Болібрух у свою чергу зазначив, що забезпечення пожежної безпеки жнивної кампанії – пріоритетний напрямок діяльності Головного управління. Він також наголосив, що лише на цьому об’єкті буде зберігається 28 тис. тон зерна. Також зауважив, що за статистичними даними на таких об’єктах 99% пожеж виникає через вибух. Тому, проведення подібного заходу – це можливість обговорити завдання збереження врожаю, визначити проблемні питання щодо протипожежного захисту зернових та шляхи їх вирішення. Борис Васильович також подякував керівництву обласної державної адміністрації, Департаменту агропромислового розвитку за розуміння проблем щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки, адже така співпраця дає можливість досягти позитивних результатів у підвищенні протипожежного захисту об’єктів усіх форм власності і населених пунктів області.

Під час наради присутні ознайомились з вимогами пожежної безпеки, охорони праці та загальним станом протипожежного захисту місць збирання, переробки та зберігання врожаю 2014 року. Також були доведені вимоги безпеки до організації і виконання технологічних процесів під час збирання та первинної обробки зернових та основні вимоги до техніки й технічних засобів.

Підводячи підсумки, Володимир Кальніченко зазначив, що керівники хлібоприймальних підприємств, елеваторів та комбікормових заводів вчасно усунуть недоліки для безпечного збирання, переробки та зберігання урожаю.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ