На Хмельниччині на екскурсію до рятувальників завітали діти з сімей переселенців із зони АТО

На Хмельниччині на екскурсію до рятувальників завітали діти з сімей переселенців із зони АТО

26.06.14 12:24 0 1096
25 травня до 37-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хмельницький завітали на екскурсію діти, якими опікується Хмельницький обласний благодійний фонд «Карітас». Серед відвідувачів були діти з сімей, які тимчасово вирішили залишити Луганську та Донецьку області.

Найцікавішою частиною заходу для дітей став показ техніки та аварійно-рятувального спорядження. Діткам продемонстрували пожежний автомобіль та пожежно-технічне обладнання, що використовується під час ліквідації наслідків надзвичайних подій. Кожен мав змогу приміряти захисний одяг вогнеборців, а також побачити як рятувальники гасять умовну пожежу за допомогою пожежного ствола. Дітям надзвичайно сподобалася спецтехніка, і вони з радістю увійшли в роль рятувальників.

Наостанок дітлахи побачили диспетчерську кімнату підрозділу, де дізналися, як рятувальникам надходять повідомлення про надзвичайні події, а черговий караул виїжджає на виклики. Наступним пунктом мандрівки пожежно-рятувальним підрозділом був учбовий клас, де вогнеборці, як і школярі, щоденно навчаються. Під час проведення зустрічі дітлахи задавали безліч запитань рятувальникам про особливості служби та специфіку аварійно-рятувального обладнання. Вогнеборці в свою чергу із задоволенням надавали їм обґрунтовані та вичерпні відповіді.

Співробітники ДСНС України сподіваються, що екскурсія до пожежно-рятувальної частини запам’ятається дітям надовго, адже вона збагатила їхні знання про професію рятувальника, а також навчила новим правилам безпеки життя.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Через «касетний ...
Наступна новина: В Луцьку депутати ...

КОМЕНТАРІ