В рамках операції «Мак-2014» на Хмельниччині виявлено кілька нелегальних посівів нарковмісних рослин

В рамках операції «Мак-2014» на Хмельниччині виявлено кілька нелегальних посівів нарковмісних рослин

26.06.14 16:13 0 1031
У кількох районах Хмельницької області на території приватних домоволодінь правоохоронці виявили нелегальні посіви маку та конопель.

На Хмельниччині набирає обертів оперативно-профілактична операція «Мак-2014», основними завданнями якої є виявлення та знищення нелегальних посівів маку та конопель, а також перекриття нелегальних каналів надходження наркотиків в область.

У кількох районах правоохоронцями уже виявлено нелегальні посіви маку на приватних присадибних ділянках. «Грішать» незаконним промислом здебільшого пенсіонери, а у виправдання вигадують найрізноманітніші історії.

Так, у Ярмолинецькому районі дільничними інспекторами міліції було виявлено дві домашні міні-плантації маку. На присадибній ділянці 66-річної жительки одного із сіл району було виявлено та вилучено 364 кущі маку, а у 65-річної жительки іншого села на городі росло більше 2 тисяч кущів опіумного зілля. Обидві пенсіонерки пояснюють, що вирощували нарковмісні рослини для випічки…

Ще у двох пенсіонерів, але вже на Городоччині, правоохоронці також виявили не одну сотню макових кущів. У 75-річної бабусі на городі нарахували 211 кущів снодійного маку, а у 69-річного дідуся — 112. Обидвоє пояснюють, що мак сам насіявся у городі, і вони вирішили його залишити, щоб було з чим іти на Маковея до церкви.

Ну і в самому Кам’янці-Подільському працівники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків на приватній садибі 53-річного місцевого жителя виявили та вилучили 164 кущі маку та 2 кущі конопель, а також свіжозварений екстракційний опіум. Чоловік стверджував, що вирощував і варив зілля для себе.

Усі вилучені рослини направлені на судово-хімічну експертизу. Відкрито кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 2 ст. 310 «Посів та вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Львівщини ...
Наступна новина: НАДХОДЯТЬ КОШТИ НА ...

КОМЕНТАРІ