У Львівській політехніці претендентом на посаду ректора обрали Юрія Бобала

У Львівській політехніці претендентом на посаду ректора обрали Юрія Бобала

26.06.14 10:33 0 1019
У Львівській політехніці відбулися вибори претендента на посаду ректора університету, на яких переміг професор Юрій Бобало.

Про це повідомляє прес-служба Національного університету «Львівська політехніка».

Відтак, 25 червня, відбулася конференція трудового колективу Національного університету «Львівська політехніка». 256 присутніх делегатів (з 270 обраних) мали обрати претендента на посаду ректора.

Відкрив роботу конференції голова оргкомітету професор Богдан Мандзій. До присутніх звернувся начальник управління департаменту роботи з персоналом та керівними кадрами Міністерства освіти і науки України Микола Легенький. Він ознайомив делегатів конференції з біографією претендента на посаду ректора, зазначивши, що подані ним документи відповідають усім вимогам проведення конкурсу.

Юрій Бобало прозвітував за попередні сім років керівництва університетом. За цей час «Львівська політехніка» отримала статус самоврядного (автономного) дослідницького вищого навчального закладу. У різних рейтингах університет стабільно входить у п’ятірку кращих ВНЗ України. За звітний період тут розпочали функціонувати два нові навчально-наукові інститути. Якщо сім років тому у складі Львівської політехніки був лише один коледж, то тепер їх вісім. За цей час створено 18 нових випускових кафедр та 17 навчально-наукових центрів і лабораторій.

Претендент на посаду ректора виклав програму подальшого розвитку університету як навчально-науково-інноваційного комплексу. Активніше будуть впроваджуватися у навчальний процес нові інформаційні, телекомунікаційні технології, дистанційне навчання, забезпечення студентам, викладачам і науковцям широкого доступу до світових науково-освітніх ресурсів. У планах – створення університетського телецентру та радіостудії, сучасного конференц-залу для проведення відеоконференцій та вебінарів, розробляється концепція створення віртуального університету. Буде продовжено розробку і впровадження навчальних програм англійською мовою.

Юрій Бобало наголосив, що у разі обранням ректором має намір розширювати демократичні засади керівництва університетом, всіляко підтримувати студентське самоврядування, фінансову автономію структурних підрозділів.

В обговоренні програми предендента на посаду ректора взяли участь завідувач кафедри адміністративного і фінансового менеджменту Інституту економіки і менеджменту Назарій Подольчак, директор Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Богдан Стадник, керівник лабораторії магнітних сенсорів Інесса Большакова, голова профкому працівників університету Володимир Гайдук, директор Міжнародного інституту освіти, культури та звязків з діаспорою Ірина Ключковська, голова колегії та профкому студентів Богдан Поліщук, завідувач кафедри електричних систем і мереж Георгій Лисяк.

У бюлетні для таємного голосування було внесено лише одне прізвище – Юрія Бобала. За наслідками підрахунку голосів виявилося, що із 256 делегатів «проти» було лише сім осіб. Таким чином, предендент на посаду ректора набрав 91,8% голосів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Медіафорум об’єднає ...
Наступна новина: Чернігів: Набережну на ...

КОМЕНТАРІ