На стіні будинку у Львові малюють портрет Кобзаря

На стіні будинку у Львові малюють портрет Кобзаря

26.06.14 08:37 0 1052
У Львові, на вулиці Миколайчука, на стіні одного з будинків двоє молодих львів’ян, – художник та альпініст, – розмальовують хрестиком портрет Тараса Шевченка.

Про це йдеться у сюжеті для перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (що будня о 21:00) журналіста Ірини Серафин.

Митців звати Володимир і Назар. Хлопці уже другий тиждень поспіль по черзі піднімаються на п'ятиповерховий будинок і хрестиком відтворюють портрет Кобзаря. Автори картини переконані: так помешкань ще ніхто не розмальовував.

«Я завжди як ходив попри такі будинки, де цегла викладена ніби хрестиком, то думав, що треба би таке щось намалювати», – розповідає автор ідеї Володимир Стецькович.

Працюють хлопці за спеціальною технікою. Аби не схибити, навіть підготували ескіз.

Володимир зізнається, що таке екстремальне мистецтво для нього не новина. Раніше юнак розмальовував скелі Довбуша. Але працювати з будинком, каже, важче.

Думки львів’ян щодо роботи хлопців, щоправда різняться. Деяким жителям не до вподоби використані у малюнку чорні кольори, мовляв, і так в житті чорно. Але більшість все ж таки захопилася таким мистецтвом.

Відтак художники обіцяють на одній стіні не зупиняться і згодом візьмуться й за інші будинки.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Юна тернополянка вже вкотре ...

КОМЕНТАРІ