Глава УГКЦ перебуває з робочим візитом у Ватикані

Глава УГКЦ перебуває з робочим візитом у Ватикані

26.06.14 11:34 0 1050
Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук перебуває з робочим візитом у Ватикані для участі у 87-й зустрічі Ради організацій Конгрегації для східних церков (РОАКО).

Як інформує департамент інформації УГКЦ, у центрі уваги зустрічі – ситуація в Україні, Румунії, Сирії та на Святій Землі.

Її учасники матимуть аудієнцію у Святішого Отця Франциска, Папи Римського. В асамблеї бере участь також архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні.

24 червня вранці на гробі святого Івана Павла ІІ разом із представниками інших східних церков Глава УГКЦ співслужив літургію, яку очолив кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації для східних церков.

Потім почались робочі засідання, на яких особливу увагу звернули на життя греко-католицьких церков в Україні та Румунії.

Додамо, що РОАКО є органом, який діє при Конгрегації для східних церков та об’єднує різні доброчинні організації, котрі підтримують душпастирську діяльність східних церков. Одним із пріоритетних напрямків діяльності цієї організації є надання стипендій для закордонних студій семінаристам східних церков та розвиток соціальних структур.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ