Лише 2% українців планують відпочити у Криму, – дослідження

Лише 2% українців планують відпочити у Криму, – дослідження

26.06.14 15:42 0 1080
Попри анексію Криму, 2% опитаних українців планують відпочивати саме там. Кількість тих, хто планує поїхати відпочивати за кордон, складає 3%.

Такими є результати дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 29 квітня по 11 травня 2014 року.

Як з’ясували соціологи, не визначилися з відпусткою 15% опитаних (це вдвічі більше, ніж у 2013 році). Дослідження показало, що станом на початок травня 2014 року 62% українців не планують відпочивати. Ця кількість дещо зменшилася порівняно з 2013 роком (68%).

Кількість тих, хто не має можливості кудись поїхати, складає 17%. У 2013 таких було 21%, різниця є статистично значущою. Така зміна ситуації може пояснюватися відсутністю АР Криму у вибірці цього року.

На першому місці за популярністю – відпочинок у Карпатах та у заміських будинках. До родичів у село планують їхати 4% опитаних.

Найбільша кількість тих, хто не планує літню відпустку в цьому році – у східному регіоні (68%), найменша у південному (59%). Серед мешканці центрального та західного регіонів так відповіли однаково 62% опитаних.

Поїздку до Карпат та інших місць України найбільше планують у західному (12%) та південному (9%) регіонах, найменше – у східному (2%). У центральному регіоні так відповіли 6% опитаних.

У заміських будинках та на дачах планують відпочивати майже однаково у східному (6%) та центральному (7%) регіонах. Найменше таких у західному регіоні (4%), найбільше – у південному (9%).

Великої різниці в регіональному розрізі стосовно поїздки у село до родичів немає: у західному та східному так відповіли 5% опитаних, у центральному та південному – 4%.

Найбільша кількість тих, хто планує відпочинок у Криму, сконцентрована у східному регіоні (7%). У центральному та південному регіоні так відповіли 1%, у західному – 2% опитаних.

Найбільша кількість тих, хто планує відпочинок за кордоном, сконцентрована у західному регіоні (5%). У центральному та південному регіоні так відповіли 2%, у східному – 3% опитаних.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ