У Франції через страйк авіадиспетчерів можуть скасувати половину рейсів

У Франції через страйк авіадиспетчерів можуть скасувати половину рейсів

26.06.14 11:51 0 1071
Деякі авіакомпанії у вівторок 24 червня скасували рейси з основних аеропортів Парижа через шестиденний страйк авіадиспетчерів.

Про це повідомляє Agence France-Presse.

Страйк відбувається у розпал туристичного сезону у Франції й відразу після страйку залізничників і таксистів. Уже анульовано близько 20% рейсів з Парижа в Іспанію, Португалію, Марокко, Туніс і Алжир.

Авіадиспетчери протестують проти скорочення фінансування авіації у період з 2015 по 2019 роки. Дві профспілки SNCTA і UNSA-ICNA попередили, що акція серйозно порушить графік польотів.

У період страйку аеропорти країни знизять свою ефективність до 75%. За даними деяких французьких ЗМІ, протест авіадиспетчерів призведе до скасування близько половини рейсів. При цьому організатори акції заявляють, що її наслідки будуть ще відчутніші.

Причиною для страйку, проведення якого минулого тижня підтримали близько 2400 авіадиспетчерів, стало невдоволення профспілок планом ЄС з оптимізації повітряного трафіку між країнами Single Sky Europe («Єдине європейське небо»). Відповідно до проекту, європейський повітряний простір буде розділений на функціональні блоки відповідно до транспортних потоків, а не за національними кордонами, що дозволить знизити витрати на повітряне сполучення. Однак профспілки стверджують, що це загрожує модернізації французької авіації, призведе до скорочення робочих місць і погіршення умов праці.

Це не перший протест французьких авіадиспетчерів проти програми Single Sky Europe. У червні 2013 року відбувся триденний страйк, під час якого були скасовані близько 1,8 тисяч рейсів, однак акція не дала результатів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відбудеться ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ