Через «касетний скандал» польський прем'єр просить Сейм про вотум довіри

Через «касетний скандал» польський прем'єр просить Сейм про вотум довіри

26.06.14 12:22 0 1124
Прем?єр-міністр Польщі Дональд Туск звернувся до польського Сейму з проханням про вотум довіри до його уряду. Цим проханням Туск завершив свою промову в парламенті, присвячену «касетному скандалу», що триває у Польщі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Під час промови прем?єр зокрема розповів про масштаби прослуховування польських високопосадовців. «Процедура тривала щонайменше півтора року і стосувалося десятків, а, може, і сотень людей», – сказав Туск.

Прем?єр розповів, що зловмисники, які прослуховували державних діячів, цікавилися передусім тими, хто ухвалює важливі рішення в енергетичному секторі. Він додав, що, згідно з однією з версій, до підслуховування польських політиків причетні експортери дешевого російського вугілля. Загалом, на думку Дональда Туска, «у тлі справи» – російсько-український конфлікт та ситуація в ЄС.

За словами глави польського уряду, «касетний скандал» може вплинути на зменшення впливу Польщі на призначення нових очільників Єврокомісії, а також заблокувати спробу створення Європейського енергетичного союзу.

«Цей конспіративний сценарій виник не тут, у польському Сеймі, і не в жодній іншій польській державній установі», – наголосив Дональд Туск.

Касетний скандал у Польщі спричинили публікації польського тижневика Wprost. Протягом останніх двох тижнів це видання оприлюднює таємно записані розмови польських міністрів та керівників фінансових установ.

Справу розслідують органи державної безпеки Польщі, затримано перших підозрюваних у нелегальній фіксації телефонних бесід.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині зловмисник ...
Наступна новина: На Хмельниччині на ...

КОМЕНТАРІ