На Хмельниччині представники об'єднань нацменшин висловили готовність підтримувати міліцію у боротьбі за правопорядок

На Хмельниччині представники об'єднань нацменшин висловили готовність підтримувати міліцію у боротьбі за правопорядок

26.06.14 10:10 0 1011
В управлінні МВС України в Хмельницькій області за «круглим столом» зібралися представники органів внутрішніх справ, громадських об‘єднань національних менших та органів влади. Головним питанням на порядку денному зібрання стала консолідація зусиль органів внутрішніх справ області та представників національних менших у збереження спокою та правопорядку на території Хмельниччини.

Завдяки міліціонерам у такий складний для України час у одній залі зібралися українці і росіяни, вірмени і угорці, поляки та азербайджанці, грузини і євреї та представники інших національностей, щоб обговорити посильний вклад кожної з національних общин у безпеку подолян та підтримання миру на території області.

Звертаючись до учасників заходу, начальник обласного управління міліції Олександр Розізнаний зазначив наступне:

— Правоохоронними органами області на сьогоднішній день не зафіксовано жодного злочину чи адміністративного правопорушення, які можна було б кваліфікувати як такі, що скоєні на ґрунті ксенофобії, міжетнічної, расової і релігійної нетерпимості. Цього вдалося досягти завдяки тому, що питання забезпечення захисту представників усіх національних меншин, які проживають на території краю, від можливих проявів расизму й ксенофобії, перебуває на особливому контролі керівництва міліції та області. З вашою допомогою і підтримкою ми і в подальшому робитимемо все можливе, аби представники тих 90 національностей і народностей, які проживають на території Хмельниччини, почувалися в безпеці і в повній мірі могли реалізувати свої права і свободи.

Олександр Григорович наголосив, що усі, хто проживає в Україні і для кого наша держава уже стала другим домом, повинні об‘єднати зусилля в боротьбі за мир.

У ході зустрічі було обговорено чимало важливих питань взаємодії правоохоронців області з громадськими організаціями, які представляють інтереси національних меншин.

У процесі дискусії міліціонери та громадські діячі дійшли одностайної думки, що особливу увагу потрібно приділяти патріотичному вихованню дітей та молоді і домовилися про спільне створення молодіжного табору, у якому можна було б займатися патріотичним і фізичним вихованням та одночасно знайомити дітей з культурами і традиціями різних народів.

Полковник міліції також запропонував представникам національних менших вийти з пропозицією до відповідних органів влади про створення Громадської ради при управлінні Державної міграційної служби в Хмельницькій області, що могло б значно полегшити вирішення поточних проблем, які виникають із реєстрацією, проживанням та отриманням документів.

У свою чергу учасники «круглого столу» на завершення зустрічі відзначили, що проведений захід дозволив їм заново відродити довіру до міліції і повірити у те, що правоохоронні органи дійсно стали на шлях позитивних реформ.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівне: «Тролейбусникам» ...

КОМЕНТАРІ