Анатолій Вітів закликає Генпрокуратуру перевірити діяльність керівництва підприємства "Луцьктепло"

Анатолій Вітів закликає Генпрокуратуру перевірити діяльність керівництва підприємства "Луцьктепло"

26.06.14 14:16 0 1111
Народний депутат України від ВО "Свобода" Анатолій Вітів скерував депутатський запит до Генерального прокурора України Віталія Яреми щодо скасування доплат працівникам та зловживання службовим становищем посадовими особами державного комунального підприємства "Луцьктепло".

Депутат-свободівець отримав колективне звернення працівників ДКП "Луцьктепло" з приводу скасування доплат за суміщення професій та інтенсивність праці, передбачені ст. 15 Закону України "Про оплату праці" і колективним договором ДКП "Луцьктепло". Також заявники інформують про факти службових зловживань керівництва підприємства.

Як твердять автори звернення, протягом 3 років директор комунального підприємства "Луцьктепло" Олександр Киричук здійснює реструктуризацію та оптимізацію підприємства, що передбачає звільнення чи переведення на біржу праці працівників пенсійного віку та жінок, які мають іти у декретну відпустку. Робітники заявляють, що керівництво ДКП "Луцьктепло" провадить репресивну політику, мотивуючи це тим, що "не вистачає фонду заробітної плати працівникам підприємства". Через це було скасовано доплати за розширену зону обслуговування, інтенсивність праці, суміщення професій та інші виплати, передбачені в колективному договорі. Працівники неодноразово зверталися до керівництва ДКП "Луцьктепло" щодо порушення умов колективного договору. Однак не отримували відповіді. Більше з тим, за їхніми словами, на них чинили моральний тиск із погрозами звільнення з роботи.

Керівництво підприємства "Луцьктепло" наприкінці квітня 2014 року в усній форм повідомило всім працівникам, що потрібно писати заяви на звільнення за власним бажанням, однак дату в ній не ставити. Колишній керівник профспілки підприємства Н.Слюсар зазначає, що таким чином працівників примусово, під загрозою звільнення, хочуть перевесті на 4-денний робочий тиждень.

Також керівництво розпочало будівництво четвертого поверху управління підприємства "Луцьктепло" – як заявили очільники, "бракує кабінетів для керівництва". На будівництво, яке ще й досі триває, за 2013 рік витрачено понад 35 млн. грн., водночас, за словами заявників, майже весь перший поверх цієї будівлі віддано в оренду. Робітники припускають, що керівництво, прикриваючись будівництвом, списує кошти підприємства. Також керівництво відмовляє працівникам ДКП "Луцьктепло" в надбавках до заробітної плати, мотивуючи це тим, що підприємство на межі банкрутства, проте витрачає великі кошти на будівництво та ремонт будівель, маючи понад 40 млн. грн. боргу за спожитий газ.

За словами колишнього керівника профспілки підприємства Н.Слюсар, згідно з колективним договором, профспілки двічі на рік повинні проводити конференцію з фінансового звіту дирекції. Однак такі заходи не проводились.

Як зазначають скаржники, на підприємстві немає належних умов праці, робітникам не видають спецодяг. Так, 05.05.2014 року відбулися збори, на яких керівництво в усній формі попросило економити робітників на воді, електроенергії та йти у відпустку за власним бажанням на 15 днів.

У зв'язку з цими та іншими фактами Анатолій Вітів просить Генпрокуратуру перевірити факти, викладені у запиті, та вжити заходів прокурорського реагування і притягнути винних до відповідальності, а також здійснити перевірку умов праці робітників ДКП "Луцьктепло", виплату заробітних плат згідно з колективним договором і законом "Про оплату праці" та взяти під особистий контроль хід перевірок на цьому підприємстві.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: «Комунальні ...
Наступна новина: На Львівщині завершився ...

КОМЕНТАРІ