В Івано-Франківську родини переселенців отримали гуманітарну допомогу з Угорщини

В Івано-Франківську родини переселенців отримали гуманітарну допомогу з Угорщини

26.06.14 11:32 0 1018
Майже двісті продуктових наборів і півсотні «сімейних» з побутовими речами отримали родини переселенців з Криму і східних областей України, які переїхали на Прикарпаття. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомила співголова координаційної ради з питань надання допомоги під час надзвичайних ситуацій на Прикарпатті Леся Аронець, в області зараз перебуває 516 переміщених осіб, в останні три тижні приїжджають виключно з Донецької і Луганської областей.

Гуманітарну допомогу отримали родини, де більше трьох дітей, вагітні, а також самотні жінки з дітьми, які перебувають тривалий час на Івано-Франківщині.

Попередньо волонтери вивчали потреби переселенців, тому в «сімейних» наборах те, що найнеобхідніше тій чи іншій родині. А в продуктових пакетах, які отримав кожен член родини, незалежно від віку: гречка, рис, макарони, борошно, цукор, олія, рибні консерви, кава, чай, печиво, шоколад.

Всі ці набори сформовані завдяки Угорській екуменічній службі допомоги. За словами керівника міжнародних програм Балінта Габора, програма розпочалася у лютому з допомоги лікарні, яка була розгорнута у Михайлівському соборі у Києві, потім була реабілітація півсотні майданівців в Угорщині, а тепер третій етап – надання допомоги 170 родинам переселенців у Львівській та Івано-Франківській областях.

Програма реалізується за фінансової допомоги Міністерства закордонних справ Угорщини і значною мірою до неї долучилися пересічні люди. «Ця програма є свідченням солідарності угорського народу з українським», – зазначив Балінт Габор.

Це ж підтвердив консул генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ласло Віда. За його словами, в Угорщині дуже переживають за Україну.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Глава УГКЦ перебуває з ...

КОМЕНТАРІ