Нацрада з питань ТБ закликає операторів не транслювати заборонені російські канали

Нацрада з питань ТБ закликає операторів не транслювати заборонені російські канали

26.06.14 15:08 0 1067
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звертається до операторів програмної послуги, кабельних мереж із вимогою не транслювати російські телеканали LifeNews і «Рен-ТВ», які неадаптовані в Україні. Як повідомила Радіо Свобода заступник голови нацради Лариса Мудрак, ці канали попри заборону досі транслюють у деяких регіонах України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Канал LifeNews поширюють оператори у Донецькій, Луганській, Житомирській, Харківській областях. А російський канал «Рен-ТВ» транслюють оператори програмної послуги у Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській областях. Ми звертаємося до всіх провайдерів: будь ласка, зрозумійте, в який відповідальний час ви живете. Ці канали не адаптовані до показу в Україні, їх не можна транслювати», – зазначила Мудрак.

За її словами, представники Національної ради з питань ТБ і радіомовлення в областях разом із правоохоронними органами проводять постійний моніторинг ситуації у телевізійному просторі. Оператори програмних послуг і кабельних мереж, які добровільно транслюють заборонені в Україні телеканали, будуть покарані відповідно до законодавства.

Із 31 березня в Україні, згідно з рішенням Окружного адміністративного суду Києва, тимчасово припинили трансляцію низки російських телеканалів (зокрема, телеканалів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир» і «Россия-24»).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ