Івано-Франківщина: «Якби сім років мак не родив,- то голоду б не було»

Івано-Франківщина: «Якби сім років мак не родив,- то голоду б не було»

26.06.14 09:11 0 1219
Так говорить народне прислів’я. Однак, багато хто з людей виділяє в соєму городі невеличку грядку, для посіву маку, щоб поласувати маковими хлібними здобами, з кутею тощо. Та в який розпач впадають господині, коли в час цвітіння їхні грядки сплюндровують охочі дурману, які на відміну від класичного споживання маку вганяються за «молочком», який вони вичавлюють із стебел та молодих плодів рослин. Щоправда є й такі «дачники» та селяни, які свідомо перевищують норму посіву рослин маку та коноплі, мотивуючи свої потреби чим завгодно лише не причетністю до незаконних дій.

Щоб період цвітіння та вирощування маку не перетворився на розсадник кримінальних порушень працівниками міліції проводиться комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак», спрямованих на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття надходження наркозасобів до споживачів, а також на виконання наказу МВС України та УМВС в області. Період проведення операції поділений на два етапи: підготовчий – з 20 травня по 01 червня, практичний – з 02 червня по 26 вересня п.р.

З метою попередження і виявлення розкрадань наркосировини на суб’єктах господарювання здійснюються ретельні перевірки осіб, які мають доступ до цього виду діяльності. Вживаються заходи до посилення оперативних позицій на підприємствах, які займаються обігом наркотичних засобів та психотропних речовин і прекурсорів. В ході операції обстежуються території, земельні угіддя з метою виявлення та знищення незаконних посівів маку і конопель, перекриття каналів надходження цих рослин у незаконний обіг, установлення та притягнення до кримінальної відповідальності причетних до цього осіб. Працівниками ДАІ під час несення служби по нагляду за дорожнім рухом проводяться перевірки транспортних засобів на предмет виявлення наркосировини. З початку операції працівниками ДАІ виявлено 13 фактів, пов’язаних з обігом наркотичних засобів. Зокрема це і незаконні посіви маку, продаж в аптечній мережі медичного засобу «Кодеїн», обіг якого обмежений, виявлення канабісу вагою 0,364 гр. та інші.

Прес служба УДАІ УМВС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Львівщині у маленької ...

КОМЕНТАРІ