У Львові відкриється виставка «Святий Папа Іван Павло ІІ. Життя в молитві»

У Львові відкриється виставка «Святий Папа Іван Павло ІІ. Життя в молитві»

26.06.14 16:55 0 1115
О 18.00 год. у римсько-католицькому кафедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці відбудеться урочисте відкриття виставки «Святий Папа Іван Павло ІІ. Життя в молитві».

Захід організовано Львівським музеєм історії релігії спільно з Львівською архідієцезією римо-католицької церкви.

Експозиція створена на основі особистих матеріалів архієпископа Мечислава Мокшицького – Львівського митрополита Римо-католицької церкви, який багато років був особистим секретарем Папи Івана Павла ІІ.

Відвідувачі зможуть побачити сутану Папи, його сорочку з монограмою «G. P. II», столовий посуд з його гербом. Експозицію складуть особисті речі Івана Павла ІІ: футляр для окулярів, пояс, орнати, пілеолус, цінгулюм, запонки, стули, перстні, хрести понтифікальні. Також будуть представлені різні подарунки для Папи, колекційні набори ватиканської ліри і євро, конверти пошти Ватикану.

Приверне увагу справжній костюм швейцарського гвардійця – класична уніформа розроблена Мікеланжело спеціально для охорони понтифіків, яка вже 400 років не змінювалася.

Доповненням до особистих речей Папи Івана Павла ІІ є світлини персонального фотографа понтифіка Артуро Марі, а також львівського фотохудожника Василя Пилип’юка.

Львівський музей історії релігії представить свою колекцію речей. Це добірка газет та журналів, які виходили під час візиту Святійшого Отця в Україну 23-27 червня 2011 року, різноманітні сувеніри, листівки, значки, прапорці, поштівки, путівники, довідники.

Виставка присвячена канонізації Святішого Отця Івана Павла ІІ та 13-й річниці Апостольського візиту в Україну.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дільничні інспектори ...
Наступна новина: На Прикарпатті триває ...

КОМЕНТАРІ