У Львівській області свободівці Калуша відвідали меморіал воїнам УПА у Славському

У Львівській області свободівці Калуша відвідали меморіал воїнам УПА у Славському

26.06.14 08:36 0 1101
Активісти Калуської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" відвідали меморіал воїнам УПА в селищі Славське, що на Львівщині. Поїздку було приурочено 107-й річниці від дня народження головнокомандувача УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича. Свободівці запалили свічки, помолилися та віддали шану героям, які полягли за волю України.

Фундатором цього пам'ятника була Розалія Данилівна Івасиків – мати сотника УПА Ярослава Івасиківа "Гарматія", який керував сотнею у курені "Бойки" в 1945 році, а з осені 1946 року був референтом районного проводу ОУН на Сокалівщині та Стрийщині. 24 лютого 1949 року упівець загинув біля підніжжя гори Маківка між селами Головецько і Мшанець.

Свободівці також вклонилися українському письменникові та громадському діячеві, парохові, співзасновнику й очільнику "Просвіти" Миколі Устияновичу, побувавши біля пам'ятника знатному українцеві, спорудженому тут біля величної дзвіниці поруч із церквою.

Окрім того, учасники екскурсії мали змогу помилуватися чудовими карпатськими краєвидами, піднятися з державним прапором України на гору Високий Верх, висота якої 1286 м.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ