У Львівській області міліція повинна працювати для людей - Сергій Чеботар

У Львівській області міліція повинна працювати для людей - Сергій Чеботар

26.06.14 17:23 0 1139
Ще однією вимогою керівництва МВС є те, що міліція повинна змінюватись і реформуватись. Про це заступник Міністра внутрішніх справ України заявив 25 червня на робочій нараді з особовим складом Головного управління МВС України у Львівській області.

За словами заступника глави МВС України, особливе занепокоєння керівництва відомства викликають численні факти зради в лавах правоохоронців. Так, від часу анексії Криму за зраду присяги на вірність народу України та у зв’язку з відмовою виконувати наказ по забезпеченню правопорядку у зоні проведення антитерористичної операції, з органів внутрішніх справ України було звільнено 17 тисяч осіб, з них 13 тисяч – за зраду присяги.

«Дехто з цих людей відкрито перейшов в інший табір, наприклад, в Криму. Дехто відмовився виконувати наказ і не поїхав у зону АТО. Такі факти свідчать про те, що кадрові питання у МВС треба вирішувати в першу чергу. І особливу увагу приділити патріотичному вихованню правоохоронців. Але, незважаючи на це, хочу сказати, що наші міліцейські підрозділи та підрозділи Національної гвардії є на найвищому рівні боєготовності», – зазначив Сергій Чеботар.

Він також підкреслив, першочерговим завданням для керівництва МВС є боротьба з корупцією серед працівників. За словами заступника Міністра, протягом останніх місяців було викрито в отриманні неправомірної вигоди ряд керівників різних служб та підрозділів МВС у різних регіонах України.

«Ми звільнили багато працівників, керівників підрозділів, котрі скомпрометували себе хабарами, торгівлею наркотиками та іншими зрадницькими діями. Працівників внутрішньої безпеки націлили, в першу чергу, на виявлення таких осіб. Безпека держави – це питання номер один. Ми вимагаємо, щоб працівники міліції за будь-яких умов залишались вірними присязі і були готові у будь-який час виступити на захист територіальної цілісності і незалежності України. А факти корупції та зловживання службовим становищем повинні бути викоренені якнайшвидше», – заявив керівник апарату МВС.

Сергій Чеботар наголосив, що у керівництва МВС є дві головні вимоги до правоохоронців: по-перше – міліція повинна працювати для людей і по-друге, міліція повинна змінюватись і реформуватись. А для цього необхідно спілкуватись з людьми, чути їх та співпрацювати з громадськими організаціями та активістами. Крім того, керівництво Головного управління міліції Львівщини повинно докласти максимум зусиль для того, щоб розшукати та повернути зброю, викрадену з підрозділів міліції Львова у лютому цього року.

Сергій Чеботар високо оцінив фундаментальний внесок громади Львівщини у події на Майдані та зараз, під час проведення антитерористичної операції на сході країни.

«Ми дуже цінуємо той внесок, який зробили львів’яни під час революції. І зараз Львів допомагає чим може нашим хлопцям, котрі несуть службу в зоні АТО. Дуже приємно, що на Львівщині між владою і мешканцями є порозуміння і співпраця. Ми дуже цінуємо зусилля громади, котра допомагає забезпечити міліцію усім необхідним», – зазначив заступник Міністра внутрішніх справ.

ВЗГ ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Тернополі 26 червня ...

КОМЕНТАРІ