В Чернігівській області підрозділи ООН вивчають можливі напрями надання допомоги громадянам, які переміщуються з районів проведення АТО

В Чернігівській області підрозділи ООН вивчають можливі напрями надання допомоги громадянам, які переміщуються з районів проведення АТО

26.06.14 13:45 0 1049
Підрозділи Організації об‘єднаних націй вивчають можливі напрями надання допомоги і підтримки громадянам, які вимушені переміститися з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції. Про це йшлося під час зустрічі у Харкові представників Управління Верховного комісара ООН з прав людини, Управління з координації гуманітарних питань та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Наразі представники ООН працюють у Харкові, щоб організувати співпрацю, планування і координацію дій з усіма зацікавленими сторонами. Такий формат місії буде застосований в інших містах України.

«У першу чергу ми разом з колегами з Державної служби з надзвичайних ситуацій України обговорили практичні моменти щодо подальшого надання допомоги мешканцям, переселеним з Донецької та Луганської областей. Для вирішення цього питання Організація об’єднаних націй готова співпрацювати з усіма неурядовими та громадськими об’єднаннями», – зазначив під час зустрічі представник управління ООН з координації гуманітарних питань Марсель Вассен.

В.о. заступника Голови ДСНС України Василь Стоєцький повідомив про створення Міжвідомчого координаційного штабу та регіональних штабів в територіальних підрозділах Служби.

«Наші штаби у взаємодії із соціальними службами регіонів працюють у напрямку всебічного забезпечення громадян, які потребують допомоги, оперативно вирішують усі питання та координують роботу», – підкреслив Василь Стоєцький.

Крім того, сторони обговорили необхідність у матеріально-технічному забезпеченні процесу переміщення громадян.

Нагадаємо, регіональні штаби із залученням місцевих органів влади організовують конкретну допомогу на місцях, ведуть облік переміщених осіб, уточнюють перелік об‘єктів державної і комунальної власності, де можливе тимчасове поселення людей Для координації роботи волонтерські та громадські організації можуть телефонувати в оперативну групу міжвідомчого координаційного штабу в ДСНС України за номером +38(044) 247-30-02, у регіональні штаби в областях за телефоном 101.

Крім того, громадяни можуть телефонувати на Урядову «гарячу лінію» за телефоном 0 800 507 309.

ГУ ДСНС України

у Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Китайський мільярдер ...
Наступна новина: Посадовці Луцької ОДПІ ...

КОМЕНТАРІ